Крие ли се Крум Дончев от съда?


Крие ли се Крум Дончев от съда? Този въпрос все по-често си задават членовете на БСП. Миналата събота, по време на заседанието на НС на БСП призовкар чакаше търпеливо появата на Крум Дончев, който е член на пленума, за да му връчи призовка, но Дончев така и не се появи. Вместо това в кафето на Позитано 20 се появиха Георги Свиленски и Иван Ченчев, които не се регистрираха с идеята да провалят кворума на заседанието и да дадат брифинг за медиите. След като номера им не мина, те безславно напуснаха централата.

Днес стана ясно, че Върховният касационен съд върна делото с вписването на промените в ръководството на БСП в Софийския градски съд, защото иска да бъдат представени доказателства, че жалбоподателят, посочен само като Крум Д., притежава юридическа правоспособност или за преподписване на жалбата от адвокат/юрисконсулт с прилагане на пълномощно за при подписването.

Ha 10 юли Coфийcĸият гpaдcĸи cъд впиca в peгиcтъpa нa пoлитичecĸитe пapтии пpoмeни в БCΠ, ĸaтo зaличи Kopнeлия Hинoвa ĸaтo пpeдceдaтeл нa пapтиятa й  cлeд нeйнaтa ocтaвĸa зapaди peзyлтaтитe oт избopитe – 7 % и пeтo мяcтo в HC. Използван за мюре, Крум Дончев обжалва това решение. С укриването си от съдебните власти Дончев продължава да държи казуса с БСП във въздуха и да възпрепятства нормалната работа на социалистическата партия, обслужвайки интересите на бившия председател.

Коментари