Татяна Дончева редом до осъдения за имотни измами кандидат на „левицата“ Гриша Нешев в Ловеч / снимки и документи/


Кампанията за предстоящите избори изобилства с какви ли не скандални кандидати (в това число фолкпевици и подсъдими и следствени лица), но водачът на ловешката листа на ПП „Левицата“ е единственият водач на партийна листа, осъден с влязла сила наказателна присъда за документни и имотни измами.

Вечният борец за права и справедливост Татяна Дончева за пореден път показа двойния си аршин, след като на предизборна среща в гр. Ловеч подкрепи и застана редом до осъдения за имотни измами кандидат на ПП „Левицата“ за Ловешка област – Гриша Нешев Нинов.

Кампанията за предстоящите избори изобилства с какви ли не скандални кандидати (в това число фолкпевици и подсъдими и следствени лица), но водачът на ловешката листа на ПП „Левицата“ е единственият водач на партийна листа, осъден с влязла сила наказателна присъда за документни и имотни измами.

Лицемерно е г-жа Дончева да ни говори за съдебни реформи и справедливост, а междувременно да презентира криминални проявения си кандидат Гриша Нешев Нинов лично в гр. Ловеч. Г-жа Дончева би следвало да е проверила и добре да знае, че през недалечната 2011 г. водачът на листата на „Левицата“ е бил осъден на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода за извършени документни престъпления. Нешев е бил осъден като собственик и управител на фирма занимаваща се с имотни сделки „БПРОПЪРТИС“ ЕООД и именно в тази връзка е бил признат за виновен за извършени документни престъпления относно недвижими имоти с Присъда от 02.12.2010 г. по вход. № 347/10 г. по описа на Районен съд Тетевен, потвърдена от Ловешки окръжен съд с Решение от 18.02.2011 г. по вхoд. № 17/11 г. По това време групата около Гриша Нешев присвоява десетки атрактивни имоти в цялата ловешка област от нищо неподозиращи собственици (предимно възрастни хора) – схема изцяло идентична с тази на Мартин Нотариуса. На 01.10.2018 г. Нешев прехвърля собствеността на „БПРОПЪРТИС“ ЕООД на негово подставено лице, като към тази дата дружеството на Нешев е с регистрирани задължения към НАП Велико Търново в размер от над 80 000 лева, които не са платени и до ден днешен.

​През годините криминалните регистрации на съпартиеца на Татяна Дончева далеч не приключват с имотните измами, за които е осъден от Ловешкия съд, като се допълват от обвинения в домашно насилие над бившата му приятелка, както и от незаконна търговия с цигари и алкохол без бандерол.​

Въпреки богатото си криминално минало Гриша Нешев е доста активен и в политиката, като разнообразната му политическа кариера започва като младежки симпатизант на СДС, преминава през НДСВ и накрая се прехвърля в БСП. Вече използвайки активно фамилията си Нинов (явно разчитайки на къса памет) през 2019 г. е кандидат за кмет на Тетевен от БСП и постига катастрофално слаб резултат за дотогава силното БСП в района. Две години след фиаското му като кандидат кмет, е изключен от редиците на БСП и преминава първо в Движение 21, а след това в „Левицата“, където за пореден път е кандидат за кмет на Тетевен през 2023 г. и получава още по-слаб резултат. Вече с името Нинов прави сериозни опити за настоящите парламентарни избори отново да смени партийната си принадлежност и да се включи в листите на Възраждане и тази на Ваня Григорова, но от там получава категорични откази, поради богатото му криминално минало и множеството партии, които е сменил през годините. Явно за разлика от г-жа Татяна Дончева, Възраждане и Ваня Григорова са направили елементарна проверка какъв човек иска да се влее в редиците им, ето защо за поредна година Гриша Нешев, вече под името Нинов, отново е кандидат за държавната трапеза, този път като водач на листата на ПП „Левицата“ в ловешко.​Междувременно по данни от НАП, ръководената от Гриша Нешев Потребителска кооперация „Бели Вит“ е обект на масирана данъчна и одитна проверка, заради сигнали за огромни финансови нередности, подадени от членкооператори.

​Нешев също така има огромна заслуга и за трагичното състояние на една от светините в ловешко – Гложенския манастир „Св. Георги Победоносец“, където като член на манастирското настоятелство е овладял всички стопански и туристически обекти в един от най-посещаваните манастири в България, който тъне в разруха под управлението на сегашното си ръководство в негово лице.​

Източник: www.afera.bg

Коментари