4 нови случая на COVID-19 в област Ловеч! Затвориха отделение в болница…


На 13 август в Националната информационна система са регистрирани 4 (четири) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч.

Единият случай е жена на 46 години от с.Кирчево. Пациентката е хоспитализирана на 06 август в Белодробно отделение на МБАЛ Ловеч с обострено хронично белодробно заболяване, настанена е в изолатор, направени са два PCR теста, които са били отрицателни. Поради неповлияващо се лечение е изследвана отново, като третият PCR е положителен. Преведена е в Инфекциозно отделение.

Със заповед на директора на РЗИ Ловеч, белодробно отделение е карантинирано за 48 часа, считано от 15,00 часа на 13 август, за изследване на персонал и пациенти и провеждане на крайна огнищна дезинфекция. Спира се приема на нови пациенти в отделението, а пациенти нуждаещи се от хоспитализация ще се насочват към СБАЛББ Троян за този период.

Установена е епидемиологична връзка с предходно доказани и съобщени случаи в с.Кирчево. Контактните лица на пациентката са 7 (седем), които са поставени под карантина и взет материал за изследване. Няма контактни лица по месторабота.

Два случая са от семейното огнище в гр.Луковит, 17г.момиче и 61г.жена, които са без оплаквания и на домашна изолация.

Четвъртият случай е на жена на 21г. от гр.Ловеч, пристигнала на 12 август след едномесечен престой в Албания. Лицето е поставено под карантина от граничните здравни власти в Кюстендил, изследването е направено в лаборатория в гр.София след пристигане в страната. Установен е контакт със семейството, препоръчано е карантината да се изпълнява самостоятелно на един от адресите (гр.Ловеч или с.Лисец) с цел недопускане контакт с останалите членове на семейството. Днес лицето пристига от София с личен транспорт и ще бъде карантинирано от РЗИ Ловеч.

Отрицателни са резултатите на 5 (лица), излизащи от карантина, с което се считат за излекувани.

Към 10,00 часа на 14 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 51, активните случаи са 14, от които 5 на домашна изолация и 9 хоспитализирани. Излекуваните са 35, починали двама.

Коментари