9 януари 2017 г. ще бъде неучебен за учениците от училищата в община Троян


В Троян на терен са общо 26 снегопочистващи машини. Почистват се 109 км общинска  пътна мрежа и 280 км улична мрежа в града и селата на общината. Всички пътища са проходими при зимни условия, няма населени места без ток. От 13.30 ч. е възстановено електроподаването и във Врабево и Белиш, където преди това е имало проблем. Всички детски градини и ясли на територията на цялата община работят нормално, имат ток и горива, осигурен е достъп до тях. Общината обявява 9 януари, понеделник, за неучебен ден.

В Угърчин снежната покривка е около 30-40 см, всичко е спокойно, няма навявания, няма затворени пътни участъци, няма населени места без ток, след като аварията в общинския център вече е отстранена. Учебните занятия в общината ще започнат на 11 януари, като дните 9 и 10 са неучебни със заповед на кмета Станимир Петков.

В общините Априлци и Летница обстановката е спокойна, няма бедстващи, няма населени места без ток, няма пострадали или затрупани хора и коли.

В Луковит електрозахранването е възстановено във всички населени места. Със заповед на кмета на общината Иван Грънчаров ваканцията на децата се удължава с още три дни – 9, 10 и 11 януари, а учебните занятия започват на 12 януари.

Областният управител Ирина Митева, която е и председател на Областния щаб за защита от бедствия, напомня, че метеорологичната прогноза на БАН предвижда опасно ниски температури през почивните дни. Бъдете внимателни!

 

 

Коментари