66 машини почиствали пътищата в област Ловеч


66 машини са почиствали пътищата в област Ловеч в периода от 7 ч. на 14 януари до 7 ч. на 15 януари. Пътните настилки са мокри, на места заснежени, заледени и обработени. Няма блокирали или аварирали МПС-та, няма пострадали или нуждаещи се от евакуация граждани, няма и откъснати населени места, сочи информационният бюлетин на оперативния център в РД ПБЗН – Ловеч.

Остава забранен за МПС над 12 т. проходът Троян-Кърнаре, както и движението по път III-3505 Казачево – Стефаново от км 0+000 до км 8+500, което е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на тротоар и подпорна стена при км 1+250 в с. Казачево, там има и стесняване на едната лента за движение.

В област Ловеч за денонощието няма населени места с прекъснато елзахранване или водоподаване.

По данни на оперативния център радиационният фон за областта е среден – 0,2 микросиверта за час, в нормалните за страната  граници /от 0,06 до 0,6 микросиверта за час/.

За периода е регистрирано едно произшествие без преки материални щети – в 14:08 ч. РС ПБЗН – Ловеч гаси запалени сажди в непочистен комин на жилищен блок в ж.к. ”Младост” бл. 319, вх. В.

Времето е облачно, с превалявания от сняг и температури между -8 и -3 градуса, очаква се нова снежна покривка. Апелираме за разумно шофиране.

Коментари