3 починали и нови 11 положителни случая на COVID-19 в област Ловеч


На 25 декември на територията на Област Ловеч са диагностицирани 11 нови положителни случая за COVID-19. Разпределени са както следва:

За Община Троян – 1 случай

жена на 40г. от с.Старо село

За община Тетевен – 4 случая

жена на 63г.от с.Голям извор

жена на 72г.от с.Глогово

мъже на 64г. и на 70г. от гр.Тетевен

6 случая са от Второ мъжко отделение на Държавна психиатрична болница. По повод установен положителен случай на мед.сестра от отделението, са изследвани с бърз антигенен тест целия медицински и немедицински персонал и всички пациенти в отделението. Останалите резултати са отрицателни. Положителните пациенти са изолирани, нямат оплаквания, характерни за коронавирусна инфекция. Издадено е предписание за преустановяване приема на пациенти в отделението до приключване на карантинния период и крайна огнищна дезинфекция.

Няма диагностицирани лица под 18 год.възраст. Няма новодиагностицирани медицински лица.

За денонощието са починали трима мъже:  на 69г. от с. Старо село със сърдечно заболяване, на 71г. от гр.Ловеч със сърдечно и онкологично заболявания и на 79г.от гр.Ловеч без данни за придружаващи заболявания.

Към 10,00 часа общо диагностицираните случаи в областта са 2188. Активните случаи са 438, от които 324 на домашна изолация и лечение и 114 хоспитализирани. Общият брой на починалите лица е 119. Излекуваните лица са 1631. Карантинирани в областта са 485 лица.

Коментари