28 млн. лева забърса приватизаторът Борис Бояджиев от троянци …


Прокуратурата е прекратила пр.пр. 7271/2000г по описа на СГП през 2014г. без да уведоми хилядите ужилени. Припомняме, че скандалният приватизатор Борис Бояджиев бе изп.- директор от 1996 до 2011г. на пирамидата ПФ „Св. Никола“, прекръстен на Индустриална Холдингова Компания. Бояджиев бе и директор на приватизираните от фонда предприятия, които гласували не разпределяне на дивидент към фонда за масова приватизация за няколко поредни години, което неминуемо довело до фалита му през 2011г. заради 28 000 лв.

Тук идва и най-интересното, Бояджиев вече е станал най-големият акционер във фонда за масова приватизация, докато тече делото за това кой е откраднал хиляди бонови книжки (акции), но прокуратура не се интересува от това?!Прокуратурата питала само кой е инвестиционният посредник , който е посредничил между хилядите измамени, без да пита къде са отишли тези акции, а те логично са отишли някъде! Защо 14 години е водено дело срещу посредника, без да се отговори кой е получателят на благата, на крадените акции? Получателят е Веселин Янков съдружник на Борис Бояджиев в „Стрийм Пампорово“, брат на Калоян Янков -виден активист на „Да(й) България“ и кандидат кмет на В. Търново, а по-рано част от хората свързани с кражбата на боновите книжки на хиляди. Прокуратурата не е направила нищо, за да установи престъпната група извършила кражбата на хиляди акции на хилядите измамени.

През 2011г. шмекера Георги Богданов (Жоро Бракониера) известен с това че за около 2 седмици бил временен изп.-длъжността директор на Държавен резерв, но изхвърлен като парцал от там, защото саботирал разследване за далаверите там, бил назначен за ликвидатор на фонда за масова приватизация. Година по-късно всички активи на фонда били харизани на най-големия акционер Борис Бояджиев ?! През 2018г един от парцелите на Химатех-АД , забърсано от Бояджиев дружество, бил продаден за 28 млн. лв. А през 2011г. фондът бил фалирал заради 28 хл. лв! Каква ирония? Но прокуратурата е сляпа, защото адвокат на Борис Бояджиев е Радан Кънев, с когото Бояджиев протестира срещу Главния Прокурор пред Съдебната Палата в София?!

А всички хиляди измамени питат има ли ОПГ и защо измамените още са с празни ръце, докато олигархията пирува, ние гладуваме!

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2018/09/28/3317948_duet_nebosturgachi_na_g_m_dimitrov/?&fbclid=IwAR2f5mAgByEny_Mr7VRfrlfX9cxIpBxUHyspkLzO3fap60xXuh0UD0zL7U8

Коментари