20 случая на COVID-19 в администрацията на Община Троян! 36 нови за случая за област Ловеч!


На 7 ноември на територията на Област Ловеч са диагностицирани 36 нови случая, разпределени по общини както следва:

За Община Ловеч – 14 случая, всички от гр.Ловеч, четири лица са хоспитализирани в МБАЛ Ловеч

За Община Троян – 15 случая, 13 от гр.Троян, мъж на 74г.от с.Голяма Желязна и мъж на 52г.от с.Черни Осъм, 4-ма от всички тях хоспитализираните в СБАЛББ 

10 от случите от Троян са на служители от общинската администрация, където в момента е най-голямото клъстерно огнище с доказани общо 20 случая. Разпоредена е крайна огнищна дезинфекция на всички помещения в сградата на община Троян, задължително носене на маски в работните помещения и строг вътрешен входящ и дезинфекционен контрол. Изследваните служители в общината, били в близък и незащитен контакт с доказаните случаи са отрицателни. Контактните лица в семействата са карантинирани.

За Община Тетевен – 2 случая

мъж на 53г.от с.Глогово, контактен на положителен и съобщен случай в семейството

жена на 57г.от гр.Тетевен

За Община Луковит – 3 случая

мъж на 60г.  от гр. Луковит

мена на 78г. от с.Дерманци, хоспитализирана в МБАЛ Луковит

мъж на 46г.от с.Ъглен

За Община Летница – 1 случай

жена от гр. Летница

За Община Угърчин – 2 случая

мъж на 64г. от гр. Угърчин

Епидемиологично проучване е проведено на всички лица, които са карантинирани, в т.ч. и техните контактни лица. 

Сред диагностицираните лица е установен положителен резултат при 1 медицински лаборант от РЗИ, няма други положителни медицински специалисти. Сред педагогически персонал е установен 1 положителен случай, на учител от СУ В.Левски Троян, с последен контакт с учениците от 28 октомври, поради което мерки спрямо учениците не се предприемат. Няма установени положителни лица под 18 години.

По повод грипоподобни оплаквания на един от потребителите в ЦНСТ Луковит е изследван целият персонал и всички потребители на социалната услуга с бърз антигенен тест, в т.ч. и на болната, които са отрицателни. Жената с оплаквания е изолирана и е взета проба за PCR изследване, резултатът се очаква.

При епидемиологичните проучвания за всеки ден се установяват лица, които не пребивават на територията на област Ловеч и съответно се пренасочват към РЗИ, на чиято територия лицата пребивават. Поради тази причина обявяваните случаи в Информационния портал и съобщаваните случаи от РЗИ имат разлика. Достоверната информация за действителните случаи в областта се подава от РЗИ Ловеч след извършване на епидемиологичното проучване.

Към 12 часа на 08 ноември общият брой диагностицирани случаи в област Ловеч е 615, активните случаи са 397, излекуваните лица са 201. Починалите лица са 17.

Коментари