1,42 млн. лв. на Троянския манастир в двете правителства на Борисов


Министър-председателят на България Бойко Борисов пристигна в Троянския манастир „Успение Богородично“ за храмовия празник на светата обител.

Заедно с него бяха и еврокомисарят Кристалина Георгиева, която има корени в Орешак и министърът на финансите Владислав Горанов. Сред гостите бяха и народните представители Иван Миховски и Антон Долапчиев, кметът на Община Троян Донка Михайлова, областния управител на Ловеч Ирина Митева и заместникът й Георги Терзийски.

Дядо Сионий, Кристалина Георгиева и Бойко Борисов
Дядо Сионий, Кристалина Георгиева и Бойко Борисов

Пред журналисти премиерът заяви: „Радвам се, че на днешния празник Успение Богородично с еврокомисаря Кристалина Георгиева и финансовия министър посетихме Троянския ставропигиален манастир „Успение Богородично”. 1,42 млн. лв. сме отпуснали за това място по време на предишния и сегашния ни мандат. Щастлив съм от това, което видях, поздравявам отговорните свещеници, участвали в осъществените ремонти и реставрации в манастира. Това е едно приказно място, което всички вярващи могат да посетят.“

„В този светъл за цялото православие, за всички християни, празник радостта ни е голяма, защото сме свидетели на една симфония, на едно истинско братолюбие между църквата и българската държава“, заяви игуменът на Троянския манастир дядо Сионий. “

Стотици вярващи от цялата страна се стекоха, за да се докоснат до чудотворната икона, която около 11:40 беше изнесена от манастира.

Коментари