Уволненият зам.-шеф на ОДМВР-Ловеч Георги Иванов поиска съкратено следствие по делото му за кражба на ток


Казусът се точи повече от три години

Отстраненият преди месец зам.-директор на ОДМВР-Ловеч Георги Иванов се яви на поредното съдебно заседание в ловешкия Районен съд и поиска съкратено съдебно следствие. Делото се точи повече от три години и е за кражба на ток.

В поредица от репортажи NOVA разказа как Иванов остава на ръководна длъжност с достъп до класифицирана информация, а в същото време е с обвинение от прокуратурата, че незаконно е присъединил дома си към електропреносната мрежа. С искането за съкратено съдебно следствие Иванов признава истинността на част от доказателствата, както и вината си, но най-вероятно ще поиска експертиза на следващото дело, насрочено за 25 юли 2024 г. 

През 2014 година в дома на полицейския шеф е констатирано нарушение с данни за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Според енергото Иванов пет години незаконно е ползвал електроенергия. Полицаят е възстановен на работа на 8 септември 2021 година. Даден му е достъп до класифицирана информация от изпълняващия длъжността директор Станислав Великов.

Източник: nova.bg

Коментари