Трюфел фест – Угърчин ще се проведе от 20 до 22 септември


Тазгодишното издание на Трюфел фест 2024 ще бъде от 20 до 22 септември 2024 година. Разнообразна програма на изданието е подготвена от организаторите Община Угърчин. Фестивалът ще бъде открит на 20.09. ударно с мега концерт на звездите Тони Стораро и гръцкият изпълнител Аристос. Кулминацията на феста ще бъде на 22 септември (неделя), когато ще бъде традиционното състезание за кучета-търсачи на трюфели. Отново кучетата ще бъдат „звездите“ на фестивала и всяко едно от тях ще мине по червения килим и ще бъде представено заедно със стопанина си от водещия на фестивала Наско от БГ РАДИО. Всички участници ще получат грамоти за участие, а призьорите големи награди, подсигурени от организаторите.
Трюфел фест не може да мине и без кулинарна част, за която всички копнеят, за да опитат вкусни ястия с трюфел. Тази година кулинарната част е поверена в ръцете на Ути Бъчваров, който ще приготви огромно количество паста с черен трюфел.
Организаторите са подготвили и състезателна част, в която ще вземат участие различни отбори: отбор на ученици от паралелката поготварство и хотелиерство при СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Угърчин, отбор на „Община Угърчин“, отбор на СК „Тракиец“ и други. Всички те ще се състезават за време да приготвят ястие с черен трюфел и кулинарно жури ще оцени всеки един отбор.


Записването за участие в състезанието по търсене на трюфели вече започна и всеки може да се запише на място в Общината или на телефон: 0879414156

Коментари