Областният управител на Ловеч Дора Стоянова проведе работна среща във връзка с предстоящите избори


Днес областният управител на област Ловеч Дора Стоянова проведе работна среща, посветена на организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г. В кабинета на областния управител ръководителите на РИК – Ловеч, ОД на МВР – Ловеч, РД „ПБЗН“ Ловеч, ТД ДАНС и „Информационно обслужване АД“ обмениха актуална информация за подготовката на изборите в съответните институции и предстоящите задачи.

До момента подготовката на изборите върви спокойно и по план, каза областният управител. Областна администрация осъществява ежедневно организационно-техническа подкрепа за обезпечаване на работата на РИК – Ловеч; създаден е техническия екип, който е отговорен за дейностите по произвеждане на изборите за народни представители с утвърден план за действие, определени са служителите, които ще отговарят за получаването на централизирано осигуряваните книжа и материали, упълномощени са служителите за получаване на изборните книжа. До сега сме получили удостоверения за гласуване, които са предадени на повечето общини. Извършено е обследване от РУ – Ловеч на МВР и Районна служба „ПБЗН“ на сградата. Предстои отпечатване на Методически указания на ЦИК за работа на секционните избирателни комисии и бланки – чернови за отчитане на преференции в изборите за народни представители, в съответствие с предстоящите решения на ЦИК.

Обсъдени бяха организационни и технически въпроси свързани с комуникацията между институциите, ангажирани с изборния процес. Всички институции отчетоха добро взаимодействие помежду си. По места е създадена нужната организация за подготовка на изборите. От ОД на МВР отчетоха, че до момента няма подадени сигнали за нарушения. В изборния ден на полицията ще помагат 96 пожарникари, 18 жандармеристи, 2 оперативни и 1 инспектор по психология. От РС „ПБЗН“ са извършени проверки на помещенията за съхранение на бюлетини.

По информация от РИК – Ловеч са създадени 263 секции от тях четири подвижни и са назначени всички членове на секционни комисии. 119 са кандидатите от МИР 11 за народни представители, регистрирани са 28 кандидатски листи.

Коментари