Областният управител Дора Стоянова гост на откриването на Националния пресклуб на БТА в Троян


Вчера, областният управител Дора Стоянова бе гост на откриването на новия Национален пресклуб на Българска телеграфна агенция (БТА) в Троян. Това е 41-ият клуб на Агенцията в страната и чужбина и петият в необластен град след Казанлък, Петрич, Самоков и Свищов. Такива национални пресклубове, които са и бюра на кореспондентите, Агенцията вече има във всички областни градове.

Събитието откри генералният директор на БТА Кирил Вълчев, който цитира извадки от  “Оптимистична теория за българския народ” на родения в Троян през 1907 г. Иван Хаджийски. „Откриването на национален пресклуб на БТА в Троян можем да подредим сред съвременните доводи за оптимистична теория за българския народ, защото това е работа, обмислена и домислена, добре започната и скопосно ръководена с помощта на кмета Донка Михайлова и Общинския съвет на Троян“ заяви Кирил Вълчев.

Кметът на Троян Донка Михайлова поздрави присъстващите с думите „Оценяваме това, че Троян е сред първите необластни градове, в които вече има пресклуб. Аз силно вярвам, че ние, местната власт, ще създаваме добри новини, които БТА да отразява. Силно вярвам, че БТА ще долавя и всички пропуски в нашата работа, така че по-бързо да ги отстраняваме“, каза Михайлова. 

Ловчанският митрополит Гавриил освети новия пресклуб на БТА в Троян. Лентата прерязаха генералният директор на БТА Кирил Вълчев, областният управител Дора Стоянова, кметът на община Троян Донка Михайлова и Ловчанският митрополит.

Гости на откриването бяха още народните представители Ивелин Първанов и Кирил Тодоров, наместникът на игумена на Троянския манастир архимандрит Стефан, генералният директор на Българското национално радио Милен Митев, заместник-генералният директор на БТА Евгения Друмева, кметът на Априлци Тихомир Кукенски, заместник-кметовете на Троян, председателят на Общинския съвет в Троян Петко Пенков, общински съветници, представители на институции, журналисти и граждани.

По време на церемонията по откриването генералният директор на БТА Кирил Вълчев и кметът на Троян Донка Михайлова подписаха договор за медийно партньорство за отразяване на Календара на културните събития на общината.

Коментари