Областният управител Дора Стоянова бе гост на празника на град Троян


Областният управител Дора Стоянова бе днес, 14 октомври – Петковден, в Троян по повод празника на града. Тя участва в церемонията по издигане на знамето на града. Преди това Стоянова поднесе поздравленията си на кмета на община Троян Донка Михайлова.

Гости на празника бяха  Величкий епископ Сионий, ахимандрит Стефан, председателят на общинския съвет в Троян инж. Петко Пенков, гости от побратимените на Троян градове Виньо на Сена и Перн ле Фонтен във Франция.

 „Троян не е само населено място, не е само града, в който сме родени, Троян е онази част, която винаги носим в сърцето си. Мечтаем за още по-добър Троян, за още по-добро качество на живот“, заяви Донка Михайлова в приветственото си слово към съграждани и гости на централния площад пред общината.

Поздравителен адрес домакините получиха от президента на Република България Румен Радев, от министъра на околната среда и водите инж. Петър Димитров, от Национално сдружение на общините в Република България и други.

На тържествената сесия на Общинския съвет бяха наградени почетните граждани: Величкий епископ Сионий, игумен на Троянската света обител, д-р Марин Василев, началник на АГ отделението в Общинската болница в Троян и Стефан Йочевски, ръководител на танцов ансамбъл „Здравец“. С почетния знак „Златен герб – Троян“ бяха отличени д-р Виолета Койновска, инж. Милко Станчев и Емил Атев.

Коментари