Николай Нанков: След разкритието, че Васил Терзиев отдава в нарушение на закона чрез инхаус възлагане пътната маркировка в София, оскъпена със 110%


„Откакто Георги Валентинов Георгиев извади на светло “народополезното” решение на столичния кмет Васил Терзиев да отдаде в нарушение на закона чрез инхаус възлагане пътната маркировка в София, оскъпена със 110%, с любопитство наблюдавам затишието в ПП. Политиката на щрауса обаче няма да ги спаси – това, че са си заровили главата в пясъка не означава, че всички не виждат…сещате се какво.“, коментира Николай Нанков във фейсбук.

„Че са лицемери отдавна е ясно – с години заклеймяваха инхаус възлаганото като порочно. А и регионалният им министър Андрей Цеков, и кметът им на столицата Васил Терзиев тихомълком са ползвали тази процедура. Само че, за разлика от нас, нарушават закона за обществените поръчки, който беше променен по тяхно искане през 2023 г. и с наша подкрепа. Защото вече дружествата не могат да наемат външни изпълнители.“, споделя още Нанков.

Николай Нанков пита:

Един въпрос обаче не ми дава мира от няколко дни. При двойно по-ниски цени на маркировката, спасителите на София обясняваха, че ГЕРБ са крадци. Сега, когато без пазарни основания те са увеличили цената на една дейност със 109%, на друга със 103 %, на трета с 96%, какви са? Още ли са спасители?

Коментари