Д-Р АТИДЖЕ ВЕЛИ, КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ДПС -ЛОВЕЧ: СИЛНО СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ НА МЛАДИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ ХОРА, КАКТО И ЗА АКТИВНИ ВЪЗРАСТНИ


Във фокуса на ДПС, а и моя лична кауза е работата с фермерите, със земеделците, с производителите

Какви са проблемите на хората от област Ловеч?

– Област Ловеч има ресурс за решения, адекватни, в срокове и с конкретни резултати. Времето, в които само изброяваме проблеми, трябва да отмине и смятам, че и отминава. В ДПС имаме анализ на стратегическите политики, които ще доведат до решения на проблемите. За това, толкова много говорим за заедност, за единение, за нормалност в политическия и обществения процес по време на тази кампания. Хората ни го подсказаха и с тях ще направим тези политики. Слагаме края на модела на взетите някъде решения и работим по най-естествения начин – с хората. Само така ще решим проблема с демографската криза, който е особено остър в област Ловеч, със застаряващото население, с миграцията, с достъпа до качествено образование, включително и до така необходимите преквалификационни и квалификационни курсове и с по-широки и достъпни социални услуги. Напрактика това означава създаване на устойчиви национални политики, които ще доведат до преодоляване на регионалните различия. Означава грижа за конкретния човек, без значение на неговия пол, етнос, религия, възраст и т.н. Или създаване на условия за качествен живот, там където си роден и в същото време даване на възможност да работиш на целия европейски пазар, част от който е българския.

Във фокуса на ДПС, а и мой приоритет е работата с фермерите, със земеделците, с производителите. Ловешка област е силен регион със своите производства, със своите възможности в областта на продоволствената политика. Тук има производители, на които им трябва малко подкрепа и ясни правила, за да могат да създадат устойчив бизнес. А там, където има устойчив бизнес е ясно, че има и устойчиво качество на живот. По време на кампанията имах много срещи с хората и с отделните браншове, на които посланието е едно – искаме нормалност, ред в законодателството, ред в политика, изпълнени ангажименти по нашия дневен ред.  Това и философията на политиката на ДПС и на национално, и на европейско ниво.

Вие сте вече бивш евродепутат, по-лесна ли ще е работата Ви като народен представител в 50-ото НС?

 Имам мотивацията и опита да работя така, че политиката на национално и на европейско ниво да са полезни и да стигат реално до хората. В моя фокус е развитието на устойчиво, конкурентно и справедливо земеделие. Опитът ми в Европа, вярвам, че ще ме направи много полезна при създаването на такива устойчиви и законови модели в следващото Народно събрание, ако бъда избрана за народен представител. Имам експертизата в политиките за справедливо и силно социално подпомагане на младите и работещите хора, както и за активни възрастни. Политиката е диалог, непрекъснат диалог, защото развитието не се постига в затворени кабинети. За това, ние от ДПС винаги сме на терен, винаги сме отворени към проблемите на бранша. Само преди дни имахме такива срещи, на които получихме признанието на различните гилдии за съвместната ни работа. За мен, както и за моите колеги от ДПС, това е нормалния път.

Кои са Вашите приоритети свързани с област Ловеч, за които ще се борите в 50-ото НС ?

Вярвам, че ще имам силите и подкрепата да дадем на хората от област Ловеч възможностите да видят, че регионът има силата да се промени, така че да стане предпочитано място за живеене. Това е реалност, случи се в много други региони. Имаме всичко необходимо, за да се постигне. На първо място е използването на национален и европейски ресурс за създаване на устойчива икономическа среда с акцент върху производителите, дребния и среден бизнес. След това подкрепа на всяко едно стъпало за младите хора, за работещите и социално отговорна политика за възрастните хора и уязвимите групи, защото качеството на живот се мери точно по грижата към тях. Има ресурси, имаме визия как да стане, имаме подкрепата на хората. 

Защо хората да гласуват за ДПС?

Защото Заедно с Хората ще решаваме, не утре, а още от днес конкретни предизвикателства и с една единствена цел – всеки човек да живее по-добре. Ние искаме нормалност, искаме да живеем заедно, искаме да сме единни за една развита и демократична България в Европа. И го правим чрез бюлетина 28 на 9 юни!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Коментари