Дъжд и гръмотевици в петък


Температурите ще са между 10 и 24 градуса

В петък облачността у нас ще е по-често значителна. На места ще има валежи, в планините в Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици.

Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, в София – около 12. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, в София – около 19.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще е мъгливо. Валежи от дъжд ще има главно в масивите от Югозападна България и западната половина на Стара планина, както и в Странджа и Сакар. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра – около 7.

По Черноморието облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22-24 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Коментари