ВАЖНО! Съобщение за предстоящо третиране против комари на територията на град Троян


Уважаеми съграждани,

Във връзка с наличието на установени случаи на Западнонилска треска в страната, всички през месец август, и дадени препоръки от РЗИ – гр. Ловеч, Община Троян планира да проведе извънредно третиране на територии против комари. Превантивната мярка, насочена към максимално ограничаване разпространението на комари, цели свеждане до минимум имагоцидните форми на популациите от комари и намаляване риска от ухапвания.

В изпълнение на Наредба №13 от 2016 г. за мерките за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, Ви уведомяваме:

При благоприятни климатични условия на 09.09.2024 г. (понеделник) ще се проведе наземно аерозолно третиране против комари (опушване) на територията на гр. Троян, с препарат „CY- 10” и карантинен срок 24 часа. Обработката ще бъде извършена в интервала между 22:00 ч., на 09.09.2024 г. и 02:00 ч., на 10.09.2024 г. Изпълнител на пръскането е фирма „Дезинсект“ ООД, гр. София.

Препоръчва се жителите на територията на населеното място да вземат предпазни мерки по време на третиране – да няма движение по улиците, а прозорците на жилищата да са затворени.

Пчеларите да вземат мерки за опазване на пчелните семейства и всички земеделски стопани да приберат животните.

Ползваният препарат има необходимото разрешение от Министерство на здравеопазването. В прикачения файл ще откриете повече информация за препарата и издаденото разрешение за неговото ползване.

Благодарим за разбирането!

Коментари