Ще падне ли правителството заради сделката за ЧЕЗ? Цветанов проговори ексклузивно по горещата тема!


„Първо, нека кажем,че още няма сделка, а само предварителен договор. В управлението на ГЕРБ за тези 10 години ние не сме приватизирали нито една структура.“ Това каза Цветан Цветанов пред Цветанка Ризова в „Лице в лице“ по bTV.

„Тази сделка е изповядана с предварителен договор в Чехия и е между две частни компании. От всичко което излезе могат да останат впечатления за притеснения, но тепърва ще се види дали има съответните средства и кои са източниците. Всичко ще бъде ясно след такава проверка. Хубавото в тази ситуация е, че има конкретно лице, а не офшорка. Докато не бъде проверено всичко от българските органи, не трябва ад правим заключения и държавата ни може да бъде подложена на спекулации“, допълни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

„За тази сделка се говори от много време. Имало е и други участници. Много е интересна позицията на опозицията. Много остра реакция, която е доста забавена. Можеше преди година да реагират така. Много беше яростна защитата на БСП в позицията си, че тук има нещо нередно“, обясни още той.

Ризова припомни, че ВМРО са със същата декларация като БСП и са против тази сделка. „За това ще има политически съвет, където ще вземем решение за оставката на Теменужка Петкова и кой ще вземе нейното място. Всичко зависи от проверките, които предстоят. Теменужка Петкова е изключително отговорна и не желае да бъде свързвана с тази сделка и да остави съмнение, че има пръст в нея“, заключи Цветанов.

На въпрос има ли ресурс тази сделка да бутне кабинета той отговори: Всичко зависи от проверките, които ще се се осъществят в най-близко бъдеще.

Коментари