ШОК! Колегите от „Троян Експрес“ станаха косвена жертва на „фабриката за политическо насилие и фалшиви новини“* от работилницата на „Зов Нюз“


Ние като български журналисти  сме длъжни да предпазим нашите съграждани от „фалшивите новини“, които ни заливат от определени грантаджийски сайтове за хибридни войни, в каквито се превърнаха определени лица от грантанджийските медии за бомбастични разкрития репортажи и скандали завършили с пълен провал, защото живота на „фалшивите новини“ е кратък, а авторите им винаги са разобличавани. Това явление бе определено от Президента на САЩ г-н Тръмп като  опасно, което явление насажда омраза и насилие в обществото. 
Троян стана отново жертва на хибридни инсинуации с привидни новини, нещо което се говори от 20 години в Чифлик, днес се внушава че е новина, а такава няма. Стигна се и по-далеч, арогантност на журналист от „Зов Нюз“, който дори се опита да сплашва колегата ни от „Троян Експрес“, от позицията на огромния бюджет даден му от НПО „Америка за България“ за разследваща журналистика.  За това ли се дават грантовете от НПО-то финансирано от Американския Конгрес?! Дали Президентът Тръмп знае къде се харчат парите на американския данъкоплатец?! Питаме и ще внесем официално писмо още тази седмица  до кабинета на Президента на САЩ г-н Доналт Тръмп като сигнал за финансиране на фабрика за „фалшиви новини“ в лицето на филм на „Зов Нюз“, както и искане да се провери цялата дейност на медията и нарушенията, които са констатирани във времето. Дали отговаря тази медия на моралния и етичен кодекс на журналистиката.  Агресията на журналиста от „Зов Нюз“, лицето Гeшов, е видна от интервюто му в частта, с която се разхожда запъхтян по коридорите на Община Троян, за да създаде усещане за напрежение и да страхува хората, вместо спокойно да общува и да задава въпроси! Това е класическо активно мероприятие, в което се сплашва, а не се разследва. Нещо повече журналистът от „Зов Нюз“ със същия заплашителен тон и отправящ заплахи се опита да внуши страх и ужас, причини тормоз  и на колегата от „Троян Експрес“, а това поведение е различно от показаното при първата част от интервюто с лицата инициирали това   видео наречено разследване. Какво е поведението на журналиста от „Зов Нюз“ при интервюирането на различните лица и има ли безпристрастност може и вие да си отговорите! Както Президентът на САЩ г-н Тръмп каза   „фалшивите новини“ са опасни и последицата от тях е негативна за цялото общество, нещо срещу, което се борим и ние. Информация ДА, но информацията превърнала се в ДЕЗИНФОРМАЦИЯ е опасна и се нарича „фалшива новина“. 
* Фабрика за фалшиви новини е трактат, който е важен при четенето на новини и следва много внимателно да изследвате чутото и видяното и не на последно поведението на журналиста при интервюто на страните и ако забележите промяна в това, значи има опит за хибридна война и фалшиви новини.

 

Коментари