ШОК И УЖАС, СТРАХ!!! ДА кажем НЕ на страха от Борис Бояджиев и ортата му! Да кажем не на ДС на БКП!


Искаме да Ви споделим какво пише за Цветан Начев, който е водещ в надзорния съвет на приватизационния фонд ПФ „Свети Никола“, който бе фалиран от Борис Бояджиев, за да може той и келеметата му днес да са бизнесмени с крадени активи. Вижте пирамидата „Свети Никола“ и мекерето Борис Бояджиев.

Вижте цялата статия тук. https://faktor.bg/bg/articles/petak-13/-tsvetanov-i-vav-vks-padna-v-ratsete-na-ds-42036


ПФ „Свети Никола“ с изпълнителен директор Борис Бояджиев бил фондът на Първо Главно Управление (ПГУ) на Държавна Сигурност (ДС)!

Но нека се спрем на един друг член на състава, а именно съдия Жанина Начева, която също е в очевидни конфликти на интереси. Тя е съпруга на известния Цветан Начев, който пък е здраво и трайно свързан с най-ретроградните среди на Държавна сигурност и Българската комунистическа партия. Нещо повече, той е щатен служител преди 1989 г. на ДС като офицер от Първо главно управление. Завършил е и школата на КГБ в Съветския съюз. До 10 ноември той си върви плавно, но сигурно в кариерата на офицер от ДС, но под крилото на всесилния генерал Любен Гоцев, нещата се обръщат и както стотици кадрови служители на тайните служби се преквалифицира в … бизнесмен. Не след дълго вече е основен акционер в ортодоксална банка „Свети Никола“ и съдружник с Любен Гоцев и реформатора Даниел Вълчев. Както се оказва по-късно банката е куха и използвана за източване на пари. Следва поставянето и под особен надзор, по-късно е прекръстена. В нея влизат Митко Събев и Петя Славова, следите се замитат, но така или иначе въпросният Цветан Начев е изпълнителен директор до 1998 г. С пари от същата банка, той заедно със съпругата си – съдийката Жанина Начева са командировани във Виена, като забележете… са им предвидени командировъчни в размер на 1 000 долара на ден за…пътуване с градския транспорт!

Ето първите доносници:https://desebg.com/images/stories/Komdos/2019-pdf/2-1559-Nacionalen-priv-fond-Sv_Nikola-AD.pdf

Коментари