ШОК И УЖАС! Мутренски групировки се хванаха за гушите …


Батките на прехода Банев и Бояджиев заобиколени с охранителни босове, ченгета от мракобесната ДС и поръчкови изпълнения в стил мутри от 90-те години на миналия век… днес се правят на жертви, достойни за приз за Главна роля от наградите на Оскарите.
Мутрите на Николай Банев срещу мутрите на Борис Бояджиев и двамата известни с това, че станаха милионери като заграбиха, чрез масовата приватизация българските предприятия. Измамиха акционерите си, като обещаваха щедро небивалици, доходност до 40% и накрая оглозгаха приватизационните фондове до кокал. Обещаваха чудеса, но акционерите бяха измамени и обрани, за да станат те милиардери, да живеят като царе на нашия гръб, с нашите бонови книжки, а не с пари заграбиха активи за милиарди!
Шмекерът от Асеновград Борис Бояджиев докато бе изп.-директор на ПФ „Св.Никола“  извъртя акционерите си като им забърса боновите книжки през 1999г.. Заведено бе дело в гр. София, но всичко бе потулено, да не забравяме, че София е любимото място на Борис Бояджиев, където всичко срещу него потъва в черна дупка благодарение на корупционните му практики. Припомняме, че адвокат на Бояджиев е Радан Кънев.
За страничния наблюдател е достатъчно да погледне например пр.пр.  7271/2000г. по описа на СГП ( ДП 706/2004г. по описа на СИО-ССлС) и ще останете безмълвни, от това как едно досъдебно производство е продължавало 14 години. Предметът на делото  е било измами и  откраднати стотици, хиляди бонови книжки на работници и служители на Елма-АД и не само. Делото било приключено, защото Бояджиев през 2011г. пуснал молба за фалита на ПФ „Св. Никола“, прекръстен на Инудстриална Холдингова Компания и така през 2013 процедурата по фалита приключила с това, че Борис Бояджиев станал собственик на всички активи на фонда за масова приватизация. Прокуратурата на 07.08.2014г. прекратила делото, защото вече нямало правен субект, т.е. фондът го нямал, а от там нямало ощетени!!! Абсурдно, налудничаво или безумно е постановлението на прокуратурата?! Сами си отговорете, или може да стигнете и до факта, че адвокат на Бояджиев е Радан Кънев, който тогава говори за морал и за реформа!!!
Николай Банев от своя страна пък като собственик на мутренската „АКБ Секюрити“ вилнее с мутри с качулки като репресирал Борис Бояджиев през 1997г. Както знаем Борис Бояджиев е бил окупирал и е източвал Елма-АД чрез подставени лица. Борис Бояджиев бива позорно изхвърлен от Елма-АД от Николай Банев като Банев прибягва до маскирани с качулки около 100 мутри в черни костюми. Така Банев прави преврата в Елма-АД, защото Бояджиев въпреки че юридически загубил битката продължавал да упорства и  да отказва да се съобрази с Решението на Общото събрание на акционерите от 23.04.1997г. на Елма-АД. В това решение виждаме Борис Бояджиев как дори заплашва Николай Банев със саморазправа с други средства … Жегата е голяма и мутренските им нрави са водещи.
Днес Николай Банев и Борис Бояджиев са първи приятели отново, масови приватизатори от времето на прехода, не са им чужди всички приоми на улицата, но днес се правят на жертви! Защото никой не им дава вече да крадат безнаказано и това ги обижда.

 

Коментари