ШОК И УЖАС! Мистериозен брак, който приключва с още по-изненадваща смърт на съпруга й! Криминално проявената – журналистка Бети Панова, собственик на българско менте наречено Виршафтсблат, опитващо да внуши, че е авторитетният Германския вестник артистично ли се представя за журналист от Германия!?


Христо Иванов държи жената на шефа на ВКС с компромати. Щерката на Костов Мина най-добра приятелка на Бети Панова

Кримидосие на съпругата на Лозан Панов е спънало плановете на Иван Костов да лансира шефа на Върховния касационен съд за президент, който да бъде издигнат от ГМО политическите проекти на Командира на вота миналата есен, пише вестник „Монитор“

Че името на Панов е било спрягано като номинация за държавен глава от задкулисния кръг, свързан с драгалевския лаборант – АРГО, в който влизат олигархът Иво Прокопиев, марионетката на Костов Радан Кънев, сламеният партиен лидер на „Да(й), България“ и провален правосъден министър Христо Иванов и цялата кохорта протестъри начело с Антоанета Цонева и Николай Стайков, лъсна от стенограмите от тайните срещи на заговорниците. (Пълният текст на двете стенограми четете тук.) В записките от една от тях, проведена през лятото на 2016 г., става ясно, че шефът на ВКС е бил в шортлистата за номинации, но идеята той да бъде издигнат е буквално пресечена от Христо Иванов с репликата: “Ако има черен лебед, това е жена му“.

Стенограмите не само потвърждават това, което отдавна се знаеше, че Христо Иванов и Лозан Панов действат в комбина, пробвайки да овладеят съдебната система и в частност прокуратурата в полза на тарторите си олигарси, но и доказват, че

проваленият правосъден министър държи с компромати шефа на ВКС.

Според източници на Агенция „Монитор“ от кулоарите на съдебната палата един от компроматите по всичко изглежда, че е криминална регистрация от началото на 21-ВИ век, когато настоящата половинка на Лозан Панов Бети Панова все още е била женена за бившия издател на немскоезичния „Виртшафтсблат България“ Иван Ганев. Тя се разминала без присъда за престъплението си, но следите от това са останали и най-вероятно така са попаднали в полезрението на Иванов.

Самата Бети, чието име всъщност е Елисавета Тодорова по баща, Ганева по първи мъж, който се е споминал през 2005 г., и Панова по втори, е обвита в тайнственост личност. Мистериозен е не само първият й брак, който приключва с още по-изненадваща смърт на съпруга й, но и настоящата й женитба. Макар да е законна половинка на шефа на ВКС от повече от една година, Лозан Панов се венчава за нея, без да го обяви не само публично, но дори и пред колегите си. Според източниците на Агенция „Монитор“ двамата сключват тайно брак малко след като той оглавява най-висшия съд в държавата. Панов явно не гори от желание да го декларира пред обществото, защото

бракът остава скрит и от контролните органи на държавата.

Макар да е абсолютно длъжен да обяви цялото имане на съпругата си, както и да декларира конфликт на интереси, в регистъра към Народното събрание, където се подават декларациите за обвързаности, името на Лозан Панов не фигурира.

Любопитното е, че го няма нито в графата „подадени“, нито в тази за „неподадени“. Елисавета Панова пък може да се намери само в две от декларациите, които шефът на ВКС е подал пред Сметната палата през изминалата 2016 г., като тя буквално е спомената в тях. Панов е описал, че жена му е имала 18 800 лева доход за 2015 г. и държи 9000 евро в кеш. За недвижимото й имущество няма и думичка, макар на имотния й портфейл да може да завиди всеки, в това число дори и съпругът й. Колкото и изненадващо да е това, предвид факта, че

съдия №1 притежава имане за над 1 млн. лева.

Както вече Агенция „Монитор“ разкри, освен части от наследствени апартаменти и гаражи в София през 2011 г. Панов се сдобива с огромен апартамент от 144 кв.м с гараж, намиращ се в края на лъскавия столичен булевард „Витоша“ – точно на входа на Южния парк.

Апартаментът на Панов на столичния бул. „Витоша“ е на метри от входа на Южния парк – едно от най-тузарските места в София.
Апартаментът на Панов на столичния бул. „Витоша“ е на метри от входа на Южния парк – едно от най-тузарските места в София.

Едва ли е съвпадение, впрочем, че част от сбирките на заговорниците от АРГО се правят на броени метри оттам – в клуб „Ерато“ на „Витоша“ 164. По данни от имотния регистър жилището е закупено от Панов за малко над 270 000 лева през 2011 г., а от декларациите му пред Сметната палата и Висшия съдебен съвет става ясно, че 95 бона от цената са дошли от „спестявания от заплата“. За останалите 180 000 лева шефът на ВКС тегли ипотечен кредит, който обаче изплаща скорострелно – за само 4 години. Простите изчисления показват, че магистратът трябва да е карал само на хляб и вода близо петилетка, защото пазарната вноска за подобен кредит е около 4500 лева на месец. Дали това е възможно всеки може да прецени. Още повече че междувременно, докато още трябва да е затягал до спукване на ребрата колана си,

Панов решава да се сдобие и с вила с двор от цели 480 кв. м във Варна.

Покупката е направена през 2013 г., а „честният“ съдия брои за апетитния имот фрапиращо ниска цена – едва 26 000 лева. Беглата справка из имотните сайтове сочи, че пазарната стойност на вилата е поне 4 пъти по-висока дори към днешна дата, въпреки спада на цените на недвижимите имоти в последната година.

Това обаче е нищо на фона на имуществото на г-жа Панова, която след смъртта на първия си съпруг се оказва собственица не само на двете му фирми и марката на „Виртшафтсблат“, но и на всички апартаменти, закупени по време на брака им. В това число влиза жилище от 143 кв. м на ул. „Мила Родина“, кв. „Стрелбище“, гараж на метри оттам, както и 184 квадрата апартамент в идеалния център – на ул. „Хан Крум 9“, където се намира редакцията на вестника. Отделно през 2013 г. и 2016 г. – вече по време на брака с Панов, се сдобива и с 56 квадрата апартамент на „Денкоглу“ 24 – буквално на метри от „Витошка“, за смешната за тази локация сума от 121 261 лева. А също и със 172 квадрата жилище в престижния квартал „Изток“, на ул. „Елемаг“ 32, срещу още по-смешните 93 004 лева. Последните два имота се водят на партидата на една от фирмите й – „Ганева 2000“. Както можете да се досетите, всички тези жилища към момента

не могат да се намерят никъде по публичните декларации на съпруга й.

Според източниците на агенцията, репутацията на „черен лебед“ на Бети Панова не е попречила на Лозан да сключи брак с нея и то под давлението на Костов. Командира, чиято по-малка дъщеря Мина Костова е първа приятелка на Бети, убеждава Панов да мине под венчило, за да бъде по-приемлива в обществото евентуалната му номинация за политически пост. В сметките обаче явно не е влизала криминалната регистрация на г-жа Панова. Не е тайна, че след като глави най-важния съд у нас, Панов се превърна в редовен гост за вечери на Командира и проваленото му отроче Радан Кънев. Именно на „белите покривки“ е сформирана и

организираната престъпна група за дестабилизиране на държавата, създадена от Костов

в която дейно участва самият Панов. По време на тези вечери се е пръкнала и идеята за пуч в Темида, опитът за който беше проведен дни преди Христо Иванов да подаде оставка като правосъден министър. Тогава, подкрепен от съдия № 1 и еврочиновника на олигархична хранилка Юри Тавание, Иванов размаха фалшиво писмо от Брюксел, с което уж се искало отстраняването на главния прокурор Сотир Цацаров. След като метежът не успя, пък Панов активно се пробва да разбуни духовете, като прочете политическа реч, зовяща за масови протести по време на 135-годишнината от създаването на ВКС. Според запознати речта не е писана от самия Панов, а е дело на бившия президентски съветник, а след това преминал към „Да(й), България“ Кристиян Таков. Последният е представител на видния комунистически род Такови, от който е и Пеко Таков. По този начин юристът е свързан с червени връзки със сламения лидер на „Да(й), България“ Христо Иванов, който също е номенклатурно отроче и произлиза от комунистическия род Бойкикеви.

Задкулисен е и произходът на парите, които в момента се наливат в партийните проекти на марионетките на Командира от олигархичния кръг АРГО. За да осигурят финансиране за политическите си амбиции, заговорниците ползват ресурсите на подарените по време на криминалната приватизация при Костов „Каолин“, „Софарма“, КТБ и десетки други златни хранилки. Интересен факт е, че в момента повечето дела, свързани с бизнеса и проблемите с правосъдието на ОПГ-то на Костов, се намират в Софийския градски съд, оглавен от протежето на Лозан Панов Калоян Топалов. Доколко обективни ще са решенията по тях всички можем да се досетим. Особено на фона на разкритията на бившия шеф на IT отдела на СГС Ташко Ташев, който бе уволнен, защото отказал да изпълни мокра поръчка, спусната от Лозан Панов, че системата за случайно разпределение на дела в магистратурата може лесно да се манипулира.

Понятие, въведено от ливанско-американския икономист Насим Талеб, за да илюстрира непредвидимо събитие с негативни последици.

Коментари