Шеф Петър Михалчев от MasterChef ще журира в кулинарния конкурс на фестивала в Орешак


На 4 септември по време на фестивала на Балканската музика и кухня ще се състои кулинарният конкурс за професионалисти на тема: „Балканска кухня“. В него могат да вземат участие само професионалисти. По-късно днес ще бъдат обявени изискванията и критериите за участие в конкурса. След като журито приключи с дегустацията, посетителите ще могат също да опитат от вкусните ястия, направени за конкурса.

Голямата изненада е, че всички ястия ще бъдат оценявани от най-атрактивния Шеф готвач в България – Петър Михалчев. Той е познат на аудиторията от телевизионното предаване MasterChef по БТВ.  Очаквайте по-късно днес да разкрием и другите двама членове на журито, които ще оценяват безкомпромисно всички участници.

Шеф Петър Михалчев
Шеф Петър Михалчев

Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е на 41 години от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си – обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България – Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете – за него те са свещени!

 

Коментари