Шефът на „Антимафия“ Пламен Георгиев: Атакуват ме подло заради проверката на Цветанов! НСО пое охраната ми след заплахи!


Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев заема един от най-горещите постове в държавата заради проверките, които новата институция извършва по отношение на висши държавници и разследвани и обвиняеми бизнесмени с несметни богатства. През последните дни Георгиев бе атакуван със серия компромати. БЛИЦ го потърси, за да разбере истината от първо лице. Ето как г-н Георгиев отговори на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов. 

– Г-н Георгиев, в сайта „Фрогнюз“ излезе информация, че сте придобил два апартамента, един от които в престижния квартал „Изток“ на цени, които са много под пазарните?
– Истината от първо лице е, че това е пълна лъжа. През 2012 г. с ипотечен кредит съм придобил заедно със съпругата ми апартамент в жк „Гео Милев“. Моята съпруга работи като зъболекар и има солидни доходи от дейността си.

– Да, но в статията е посочено, че апартаментът е в квартал „Изток“, на 200 метра от жилището, което си е купил Цветан Цветанов. Как ще отговорите?

– Некоректно се посочва в статията, че този апартамент се намира в жк „Изток“.  Цените на имотите в квартал „Гео Милев“ са коренно различни от тези в квартал „Изток“. Това е все едно да сравняваме бутик на булевард „Витоша“ със сергия на Женския пазар.


– Да, но в статията е посочено, че апартаментът, който сте придобил през 2012 година е на преференциална цена?
– Със съпругата ми закупихме жилището от фирма „Ню Билд Инжинеринг“. Това е фирма, която не познавам и няма как да ми е продала апартамента на преференциална цена. Апартаментът е 99 квадратни метра и е придобит за сумата от 106 000 евро. Преди да купя въпросното жилище съм продал друго, което ми беше дарено от моите родители.


– А как тогава ще обясните покупката на двете изгодни паркоместа към жилището?
– В статията е написано напълно манипулативно, че паркоместата са купени на цени под пазарните. Нещо повече – от „Фрогнюз“ са сметнали цените на паркоместата като застроена жилищна площ, което е абсолютно погрешно, защото цената на гаражите е в пъти по-ниска.

Продължението виж ТУК. 

 

 

Коментари