Чудесата и тази година откриха дома си в Угърчин


Старта на Трети детски фестивал „Вярвай в чудеса“ бе даден днес точно в 9.30 часа в салона на читалище „Вълчо Русковски“ в Угърчин от телевизионната водеща и детска писателка Милена Димова.

В пълната зала децата се чувстваха като у дома си, защото община Угърчин подготвя и организира фестивала успешно вече трета година. Участниците  се познават и обичат, а създават в движение и нови приятелства. Това е и целта на събитието. От сцената звучаха песни, танци, театрални постановки, смях и веселие в рамките на почти два часа. Децата не се измориха да ръкопляскат на своите приятели и да ги окуражават.

Събитието започна с фестивалната песен, композирана от певеца Наско Стефанов „Вярвай в чудеса“ и завърши с големите ученици от училището в село Кирчево и песента на Джон Ленън „Представи си“.

Балони полетяха от сцената на фестивала към публиката с финалните думи на водещата „Ние , вярващите в чудеса сме несломими! Ще се видим и следващата година на същото място.“

Но това не беше всичко, защото едва прозвучали последните акорди от сцената, децата бяха поети от аниматори, гости на фестивала във фоайето на читалището, където наред с щурата игротека и атракции, малчуганите се почерпиха с множество лакомства, подготвени за тях от общината. И хлебозавода в град Троян за пореден път  изпрати сладки изкушения за малчуганите   като по този начин засвидетелства внимание и отношение към участниците и организаторите.

Всички деца си тръгнаха, стискайки в ръце фестивалната книга „Гостилница на чудесата“ подарък за тях от ръководството на община Угърчин, създадена в Час по фантазия от угърчинчета и детската писателка Милена Димова.

Желанията и мечтите, които имаха стотиците деца бяха прилежно събрани в специални кошници, за да отпътуват към света на чудесата с голям въздушен балон.

С това община Угърчин даде и старта на забавното лято в общината с пожелание за много усмивки, слънчево настроение и чудеса, разбира се в тон с отминалия вече детски фестивал.

Коментари