Член на федерацията по кикбокс с нови скандални разкрития за адвокат Хаджигенов!

Юристът опитал да провали кариерата на европейска шампионка


Скандалните разкрития около адвокат Николай Хаджигенов и федерацията по кикбокс и муай-тай продължават. Пред БЛИЦ Валери Чакъров, който е член на управителния съвет на клуб „Тангра“ повдигна завесата около изключително грозна случка от миналото, свързана с малко момиче.

Годината е 2015, тогава адвокат Хаджигенов буквално смазва психически млада състезателка след разговор относно кариерата й, твърди Чакъров. След този случай тя се проваля на важно състезание.

Ето какво разкрива още пред БЛИЦ той:

„Случаят е от 2015 година. Става въпорс за европейското първенство за кадети в Сан Себастиан – Испания. В автобуса преди финалната среща състезателката ни Горяна Стоева, която тогава е на 14 години, завързва съвсем непринуден разговор с Хаджигенов. Той я пита на какъв стил играе, тя казва на фул контакт. Тогава той казва: „Ти ли?! Понеже си дървена, затова играеш на ринг, а нашите колко са технични“. Хаджигенов я обиди: „Ти си дърво!“ При което едно 14-годишно дете беше разколебано тотално и рухна психически, преди важен мач. Беше трудно да бъде мотивирана от нас и детето закономерно загуби финала.

Адвокат Хаджигенов се опитва да провали кариерата на бъдеща европейска шампионка

Не присъствах на самия разговор, но помня, че тогава детето дойде разплакано при нас и сподели.“

След този случай Валери Чакъров търси съдействие от други хора във федерацията:

„За да не възникват скандали, потърсих съпрезидентта на федерацияга г-н Димитър Ангелов и го уведомих. Той потърси отговорност от Хаджигенов, при което той си е хвърлил картата, казал, че няма повече да се занимава с със съдийство. Оттогава избягвам да комуникирам с него, възпитанието не ми го позволява, а при всички бойни спортове честта е доста силно заложена“, разказва Чакъров и признава: „Когото и да питате от българската федерация по кикбокс за Хаджигенов, ще ви каже мнение, подобно на моето.“

Валери Чакъров повдига завесата и около друга спорна тема – дали Хаджигенов е бил съдия в България:

„Аз го познавам от съдийството, последните години изгря на хоризонта, никога не е бил състезател по кикбокс. Принципно ръководството на федерацията с право му отнема съдийските права, а как е държал изпит и къде, не е ясно, той сподели, че е държал изпити в чужбина и не е съдийствал в България, което не отговаря на истината. Това е лъжа.“

Интересна подробност в целия скандал е, че 14-годишната тогава Горяна Стоева все пак намира сили да продължи със спорта. И така доказва, че мнението на Хаджигенов относно нейните качества, не е било вярно:

„Така нар. „дърво“ от Хаджигенов стана европейска шампионка по бокс и е носител на световната купа, това показва неговата некомпетентност и че не разбира от този спорт“, твърди Чакъров и разкрива, че след скандала с Горяна избягва контактите си с адвокат Хаджигенов.

Заради скандала с младата състезателка след този случай е забранено външни лица да пътуват с националния отбор, дори и личните треньори.

Източник: blitz.bg

Коментари