Чиновничките от „Дондуков“ 2 под строй на незаконната акция в защита на Радев – Корнелия Нинова доведе депутатите си, Манолова и Бабикян чакат Бойкикев


Румен Радев започва все повече да удря дъното в опитите си да отклони вниманието от аферите на арестуваните му съветници на „Дондуков“ 2.

В опит да спаси кожата си, той нареди чиновничките си от президентството отпред, за да правят масовка на партийния протест на БСП, на който са се събрали заедно с хората на Мая Манолова и Копейкин. За капак от президентството е даден ток за колони, които да озвучават незаконната улична акция, за която няма никакво разрешение и се провежда в разрез с правилата на епидемичната обстановка. Румен Радев пък излъчва незаконната акция във фейсбука си, като използва и по този начин институцията. 

От соцпартията са впрегнали почти цялата си парламентарна група, част от организациите си, включително младежките структури. Но пак не могат да съберат повече от 200 души, дори подкрепени от членове на „Възраждане“ на Костадин Костадинов и групичката от протестъри и майки на Манолова, която също лично е там на метри от Корнелия Нинова.

Служителките от президентството са видимо притеснени от ролята на масовчици, която им се налага да изпълняват и се срамуват да се смесят с тълпата от червени и маргинали на чисто партийната и незаконна сбирка. 

Както ПИК съобщи по-рано на място са и бащата на фалшивите новини Арман Бабикян, в чиито менте сайтове като „Информиран.нет“ редовно бранят Румен Радев, както и адвоката на осъдената за подкуп Десислава Иванчева и близката на Васил Божков Лилана – Николай Хаджигенов. Двамата се изявяват и като оратори на незаконния митинг. Там е и скандалната бивша съдийка Румяна Ченалова, която гостува в Белград на банкера-беглец Цветан Василев. 

Повечето са именно приближеи на подсъдими олигарси като Василев, Прокопиев и обвиняемия Васил Божков, който лично призова през профила си във фейсбук левите и психодесните да се събират на протест по-рано днес. 

Коментари