ЧЕТИРИ ЛАПИ алармират за лоши условия в Зоопарк – Ловеч


В зоологическата градина в Ловеч живеят шест мечки, два тигъра и два лъва. Бетонните и остарели заграждения за кафявите мечки не са подходящи нито за отглеждане на вида, нито за приемане на повече животни. Задължение на зоопарка е да възпрепятства размножаването на животните и да не приема нови мечки.

Въпреки това, през последните години, кафявите мечки продължават да се размножават в зоологическата градина, като последното мече е родено през януари 2020 г. По време на посещение на ЧЕТИРИ ЛАПИ в зоопарка в Ловеч през януари 2021 г., екипът на фондацията е станал свидетел на драстичен случай на занижена хигиена в заграждението на трите мечки. Животните не само бяха държани заедно в изцяло бетонна яма, без каквато и да е естествена растителност и без възможност за скривалище, но и – върху замърсен с изпражнения под.

ВИДЕО: https://www.facebook.com/4lapi/videos/265019348622170

Съоръженията за мечки, лъвове и тигри, както и тези за някои от другите видове в зоологическата градина, са далеч от естествената среда на вида и не е възможно да се превърнат в подходящи само с частичен ремонт или обогатяване на средата.

ЧЕТИРИ ЛАПИ призовава за прекратяване на развъждането и преместването на онези животни, за които не могат да бъдат осигурени подходящи съоръжения!

Подкрепете ЧЕТИРИ ЛАПИ в желанието за по-добър живот на дивите животни в българските зоопаркове и подпишете петицията тук: http://bit.ly/cages-bulgaria

Източник: Организация за защита на животните „Четири лапи“

Коментари