Четирикратният рали шампион на България Крум Дончев ще води листата на БСП в област Габрово


Европейският рали шампион Крум Дончев ще бъде водач на листата на БСП за област Габрово. Това стана ясно преди броени минути след взето решение на изпълнително бюро на БСП. Г-н Дончев е успял да събере номинации от абсолютно всички структури на БСП-Габрово. Заслужено водаческо място, което ще донесе победа за БСП на предстоящите местни избори, заявиха пред медията ни социалисти от Габрово, които искрено се радват, че именно Крум Дончев ще е водач.

Ето и кой е Крум Дончев:

Крум Дончев е български автомобилен състезател, един от най-популярните пилоти в България. Състезава се с автомобил Ford Fiesta R5. Четири пъти рали шампион на България (2003200420092010).

Един от едва тримата българи, победители в Рали България (20082014), печели два пъти, веднъж зад волана на състезателен автомобил Пежо 207 S2000, и веднъж с Ford Fiesta R5, като и двата пъти навигатор му е Петър Йорданов [1].

Шампион на европейска рали трофи купа на ФИА за 2014 година[2].

От средата на Сезон 2013, Дончев и Йорданов се състезават със състезателен автомобил Форд Фиеста R5.

Роден на 6 септември 1978 г. в София, в семейството на бившия дългогодишен рали пилот Георги Дончев.

Средното си образование завършва в столичен механотехникум, специалност „Ел. машини и апарати“.

Още от малък е запален от автомобилния спорт. Първата му страст са картингите, но не участва официално в състезания.

През 1995 година, заедно с друга бъдеща звезда в рали спорта – Димитър Илиев, започва да посещава постоянно състезания, където помага на екипажите в подготовката за състезания.

След като завършва гимназиалното си образование, записва висше училище, а именно в Национална Спортна Академия. Завършва академията с висше образование, степен „магистър“.

Коментари