ЦИРК! Скандалният приватизатор и мутра от 90-те години Борис Бояджиев забърса от народа леярна за чугун в Харманли


Скандалният приватизатор и грабител на народа, чрез масовата приватизация  Борис Бояджиев открадна един малък завод в Харманли – леярна за чугун, който никога преди 1992 г. не е носил името „Елпром“, а се е наричал завод „Димчо Дочев“.  През 1996 г. той вече си е уредил завода да се прекръсти на „Елпром  ЕЗД“ ООД с Решение на Хасковския Окръжен съд от 22.01.1992 г. ( с връзки и бухалки).

Към днешна дата заводът се казва „Елпром Харманли“. Зад гърба му наднича ген. Любен Гоцев, а Борис Бояджиев тогава е на около 30 години. Бояджиев по това време е мутра от 90-те години, ходи като другия приватизатор и негов приятел Николай Банев с черни затъмнени коли, с охрани и въоръжен с автомати по време на събранията на фонда му за приватизация и грабеж „Свети Никола“. С мутренски подходи за налагане на бизнес рекетира всички по пътя си от името на Генерали, към които сам се причислява и с които заплашва.

Това явление продължава и днес, навици от 90-те години.  Борис Бояджиев на 08.12.2011г. пуска молба за несъстоятелност на Елма, за да заличи машиностроенето в Троян, като се надява да приключи окончателно една 20 годишна битка срещу Троянския гигант, но уви. Въпреки това през 2011 години убеждава инж. Теодор Енев да отиде при него в наскоро задигнатото общинско предприятие „Балканска звезда“. Същото започва да прави моторите на Елма, която Бояджиев вече е пуснал по пързалката на фалита. Така Балканска Звезда краде бизнеса на Елма, но не за  дълго. През 2016г. инж. Теодор Енев, разбира в какво е забъркан и след скандал напуска, като се връща в „Елпром Троян“.

Защо обаче всичко това ни убягваше до сега, никой не смееше да говори за мутрата Борис Бояджиев. Хора, да кажем Не на страха от мутрите! Не на фалшивите бизнесмени докарали  до фалит на държавата! Това са криминалните приватизатори Банев, Бояджиев и т.н.

Мераците на криминалния приватизатор Бояджиев да краде са обезпечени като за това му помагат хора от властта. Чрез сложни схеми за финансови манипулации, мами и лъже църквата, държавата, целия български народ и задига активи за милиард лева, за да стане приватизационния му фонд от фонд за масова във фонд за лична приватизация. Знаем, че скандалният приватизатор е ченге от Държавна сигурност, родом от гр. Асеновград, майка му е от с. Агатово (Севлиевско), баща му от гр. Шумен. Той се прави, че е от Троян, но никой не го е виждал и никой не го познава тук.

Петко Митевски
Петко Митевски

Жена му е сестра на скандалния главен касиер на Алфабанк, която бе обрана с над 21 000 000 лева, като Петко Митевски ги похарчил за лични нужди (това включва и Борис Бояджиев като съпруг на сестра му). Последваха палежи в приватизиран от общината цех на Борис Бояджиев и Петко Митевски в Троян, като напомняне да се върнат крадените пари, в стил 90-те години. Бояджиев е известен със схемите си за криминална приватизация и източване на Европейски фондове, за което вече са сезирани ДАНС, ЕС и КФН. Много са схемите на Бояджиев, човека  принадлежащ към бухалките на прехода. Това е ноторно известно, нещо повече, той и още няколко други приватизатори като напр. неговия съратник Банев си разделиха България, превзеха предприятията, нарязаха ги, разпродадоха ги и сега младите хора вместо да са в България, ходят да берат ягоди в Англия,за да ги третират като животни. Това е Борис Бояджиев от гр.Асеновград.

Коментари