ЦИРК ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА! „Зелените“ в Дряново с отчаяни опити да останат във властта!


Габровският административен съд днес с определение отказа да спре изпълнението на решението на ОИК за освобождаването на д-р Нено Ненов от Общинския съвет. В жалбата си отпреди няколко дни д-р Ненов изтъква мотива, че решението на ОИК е взето неприсъствено заради извънредното положение и според съветника това го прави нелегитимно.

Д-р Нено Ненов трябва да напусне Общинския съвет, а председателят Галин Герганов за пореден път си превиши правата и вероятно ще бъде викан в Прокуратурата. Защото да се откажеш от задълженията си на председател на Общинския съвет от солидарност, не се вписва в нормативните разпоредби на Република България. Спазването на закона е задължение, а не – самодейно изпълнение.

Според мотивите на ВАС за предсрочното прекратяване мандата на д-р Нено Ненов е, че като общински съветник не е предприел в срок необходимото, „за да отстрани свързаност и конфликт на интереси“.

БЕЛЕЖКА!

В последните дни назрява напрежение сред хората в Дряново и започват да се обединяват в подписка за свалянето на председателя на ОбС-Дряново и изгонването на някои алчни и нахални общински съветници от „Зелените“. Хората разправят, че са готови и на масов протест пред сградата на Община Дряново.

Очаквайте специален материал за Галин Герганов…

Коментари