ЦИК започна разяснителна кампания за „Местни избори 2015 г.“ в страната


На 15.07.2015 г. в Областна администрация гр. Ловеч бе проведена информационна среща, част от разяснителната кампания на Централна избирателна комисия (ЦИК), във връзка с предстоящите местни избори. В срещата участие взеха и представители от Общинска администрация Троян.

Росица Матева, Камелия Нейкова и Румен Цачев, представители на ЦИК, направиха разяснение по важни въпроси относно подготовката, организацията и произвеждането на изборите. Те обърнаха особено внимание на изискването за уседналост при провеждане на избори. Пред медии, представители на администрации и граждани бяха показани образци на бюлетините за Кмет на община и общински съветници. В предстоящия вот през месец октомври, избирателите ще гласуват с отделни бюлетини за всеки вид избор – за общински съветници, за кмет на община и за кмет на кметство. През тази година за пръв път по време на изборите ще има и преференциално гласуване за общински съветници. В бюлетините за общински съветници няма да фигурират имена на кандидати за общински съвет, а само наименование на партия/коалиция и номер за преференция на кандидат от избраната листа на партия или коалиция.

кметкметии

 

Всички избирателните списъци следва да бъдат обявени 40 дни преди изборния ден и ако гражданите открият наличието на непълноти или грешки трябва да подадат информация до съответната Общинска администрация за отстраняването им. Избирателните списъци за жителите на община Троян ще бъдат качени и на интернет страницата на Община Троян.

 

Коментари