Цветя за Вили и Марино в София


На 1 юни в 51 СОУ „Елисавета Багряна“ – София, училището, в което е учил Марино Цветанов направиха концерт под надслов „Цветя за Вили и Марино“. Поканени бяха близки и приятели на децата.

Програмата беше изключително емоционална, приятна и различна, защото децата вложиха цялото си сърце и душа в изпълненията. Да, може би на места не бяха напълно точни, но бяха искрени и прекрасни и завладяха близо 300 души, които присъстваха на събитието.

bilyana-vesela
Биляна Ичева и Весела Джамбазова

Приятелките на Вили – Биляна Ичева, ученичка от ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ – Ловеч и Весела Джамбазова от СОУ „Васил Левски“ – Троян, училището на Вили, бяха подготвили също кратки представяния. Биляна прочете две от есетата на своята приятелка, а Весела изпълни песента „Звезда“ на фона на мултимедия със снимки на двете деца, трагично загинали край Лесидрен.

Сред публиката беше и Петя Божкова, момичето, което също пострада в катастрофата и оцеля.

Децата за пореден път показаха, че не са безразлични към съдбата на своите приятели и никога няма да ги забравят. Отново се заговори за кампанията „Пазете децата на пътя“ и се напомни, че трябва да има справедливи присъди. Припомняме, че делото ще се гледа на 21 юни.

Всички, които искат да си спомнят за Вили и Марино могат да видят по-долу мултимедията върху песента „Звезда“ в изпълнение на Весела.

Коментари