Цветозар Мичевски – общински съветник от Угърчин дари 13 свои заплати на хора в нужда


Общинският съветник от Угърчин Цветозар Мичевски в края на годината направи множество добри жестове към своите съграждани в затруднено финансово положение. Той дари цялото си възнаграждение като съветник за от ноември 2019 г. до декември 2020 година. Самият г-н Мичевски направи отчет във фейсбук на кого и за какво е помогнал като целта му не е ПР, а да покаже на хората, че за доброто няма определена дата.

Ето и какво написа Цветозар Мичевски във фейсбук:

„Скъпи съграждани,
Дни преди най – чистите и светли дни в годината, и най – топлите семейни празници. Дни покрай, които всички ставаме извънредно добри и загрижени за хора, които дори не познаваме. Дни, в които просто изпитваме нужда да правим добрини и да помагаме на всеки в нужда, аз Цветозар Мичевски – Общински съветник в Община гр. Угърчин, реших да споделя с вас за един изпълнен от мен ангажимент! ЗА ЕДНО СПАЗЕНО ОБЕЩАНИЕ! Обещание, което дадох преди малко повече от една година, пред всички Вас!
За 13 работни месеца, получих заплата 6815 лева, която дарих, както обещах до последният лев!
Прилагам начина, по който разпределих парите за дарения:
През месец Ноември 2019г. – 460 лева, дарени на Пенсионерски клуб, гр. Угърчин
Месец Декември 2019г. – 460 лева – дарени на майка с 4 деца, с тежко заболяване.
Месец Януари 2020г – 700 лева, дарени на Футболен клуб Тракиец – гр. Угърчин
От месец Февруари 2020 година до Месец Декември 2020 година включително, получих общо 5200 лева. Парите реших да даря Предколедно на 22.12.2020 година в този вид:
Имаме 8 пенсионерски клуба на територията на нашата Община, дарих общо на тях 3200 лв, по 400 лева за всеки клуб, като уговорката ни беше да ги похарчат за жизнено важни неща към момента, а не за празненства, особено предвид ситуацията „Covid 19“.
За 300 лева поръчах Сърце за капачки, което до Коледа ще бъде монтирано пред Община Угърчин и всеки един от вас ще може да помогне в Каузата “ Дари капачка- спаси живот!”.
И на последно място, но не и по важност, дарих 1700 лева на Фондация “Искам бебе”, за да помогнем на някое семейство да създаде живот!Общо дарена сума: 6815 лева. И не споделям всичко това, за да доказвам на някого възможностите и постиженията си, а за да докажа на всички нас, че за доброто няма определена дата в годината! Че не е нужен повод, за да помогнеш и да внесеш частица радост в дома и душата на някого! ЧЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ХОРА, НЕ САМО НА КОЛЕДА! Доброто не е задължение, а човещина! Аз и моето семейство, пожелаваме на всички Вас приятно прекарване на Коледните и Новогодишни празници! Бъдете здрави и носете доброто в сърцата си!

Благодарностите към щедрия общински съветник не закъсняха. Основателят на Фондация „Искам бебе“ Радина Велчева лично написа специална благодарност във фейсбук към г-н Мичевски. Ето и пълния текст:

Огромна благодарност изказвам към един от приятелите на ИСКАМ БЕБЕ – г-н Цветозар Мичевски, който предКоледно направи своето дарение с вяра в нашата кауза – да се раждат желани дечица!
Дарението ще бъде насочено към двойка от Угърчин, която все още не е сбъднала мечтата си за бебе!Благодаря Ви от сърце, г-н Мичевски. Отдавна сте пример за нас – и с огромното си сърце, и с умението да доказвате, че с много труд и любов, човек може да остане в България, да работи усърдно, да създава работни места и да твори добро!Бъдете благословен! Светли празници!

Коментари