Цветан Цветанов се включи в честванията по случай 145 години от гибелта на Васил Левски в Ловеч


Много са хората, които носят Левски в сърцето си и всеки допринася по свой начин заветът на Апостола да се предава на поколенията. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който участва в честванията в Ловеч по случай 145 години от смъртта на Васил Левски. Цветанов се включи в серия от възпоменателни церемонии и се поклони пред делото и паметта на Апостола на свободата.

Зам.-председателят на ГЕРБ наблюдава възстановка на срещата на Левски и Никола Цвятков с турските заптиета, предшестваща залавянето на Апостола рано сутринта на 27 декември 1872 г. Събитието събра стотици българи от цялата страна, сред които и кметът на Ловеч Корнелия Маринова, народните представители от ГЕРБ Иван Миховски и Калин Василев, както и областният управител на Ловеч Георги Терзийски.

По-късно в Къкринското ханче Цветан Цветанов, заедно с гостите, към които се присъедини и кметът на Велико Търново Даниел Панов, поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата и наблюдаваха възстановка на неговото залавяне. Във възстановките, които се правят за първи път от 70-те години на миналия век, участваха 25 човека, членове на регионалните клубове на Национално дружество „Традиция“ от Плевен, Троян и Ловеч.

Коментари