„Хиполенд“ – детмаг или машина за протести


Четем сърцераздирателно писмо на едрия бизнесмен Мариан Колев („Хиполенд“) как полицията снощи едва не ослепила кроткия му син с…химическо оръжие?!

Четем и ридаем.

Лъжите в писмото, публикувано във всички медии на и около Иво Прокопиев, са забележително плоски, но все пак нахални.

Най-напред: на протеста снощи имало 20 000 българи.

Лъжа. Телевизионните кадри и данни на полицията сочат, че в пика си протестът е достигнал около 3000 човека. Максимум. И това е на фона на грандиозните обещания, че „Великото Народно Въстание“ на мутрите ще докара 100 000 на жълтите павета. На фона на всичките изсипани милиони, автобуси, платени хотели и командировъчни за „въстаниците“, рекламите из социалните мрежи и надъхването през Божков ТВ…

Друга лъжа. Полицията не е ползвала никакво химическо оръжие или нервнопаралитичен газ. Ползван е единствено лютив спрей. 

Дотук изброихме две лъжи, но не те са най-важните.

По-важно е, че господинът вече втори месец насърчава служители на „Хиполенд“, както и сина си да ходят на криминален протест и да се съешват с дрогирани ултраси. 

Детски магазин, уж, а магазинерите – част от шпицкомандите, които безчинстват из столичния град. Много добър пример за малките клиенти, няма спор…

(Впрочем, дали всички тези магазинери излизат доброволно, от идеализъм на улицата, или само заради волята на шефа? Дали не го правят от безизходица, защото иначе няма да има заплати?)

Знае ли г-н Колев, че снощи, на „мирния“ протест, бяха ранени над 100 български полицаи? Бяха взривени стотици самоделни бомби? Бяха изкъртени вековни жълти павета, с които се биеха полицаи? Знае ли, че в една от палатките на „мирния“ катун бе открит и „Коктейл Молотов“?

Какво е отношението му по тази тема, или предпочита удобно да я смълчи, набеждавайки толерантната до глупост полиция в агресия?

Крадецът вика: дръжте крадеца! Изпитан прийом на перфидни демагози. Сега трябва да леем сълзи за сина му, поразен – представете си, с „химическо“ оръжие, вместо да съчувстваме на унизената българска полиция?!

Химическо оръжие…Че то, ако е употребено химическо оръжие, дали изобщо щеше да се диша днес из София?

Какво прави синът на г-н Колев сред вилнеещите агитки? Нормалните младежи не замерват полицията с камъни и бомбички, не къртят павета, не разнасят ковчези и не провесват бесилки…Или най-малкото: дистанцират се от подобно поведение. Това е въпрос на интелигентност и възпитание, каквото очевидно липсва. 

За какво изобщо протестира милионерското семейство от „Хиполенд“? Недоволни са от живота ли? Може би са недостатъчно богати, Борисов ги е репресирал? Може би във всеки мол няма по един детски магазин на Мариан Колев? 

Бунтовният бизнесмен твърди, че протестирали за „по-справедлива държава“.

Е, аз пък се питам толкова ли няма друга марка детски магазини в България, че „Хиполенд“ са узурпирали цялата търговска мрежа години и години наред? Това не е ли монополно положение? Питам се и защо един собственик на детски магазини вади продавачите си на улицата, облечени с фирмени фланелки, за да участват в улични погроми? 

Бих го приел, ако ставаше дума за синдикален протест със социални искания. Ако фирмата бе подложена на натиск, ако държавата бавеше някакви помощи или дотации…

Какви са исканията на „Хиполенд“ и протестиращото семейство-собственици, не е съвсем ясно. 

Ясно е обаче, че са царе да правят публични панаири и да парадират с личните си проблеми.

Като цяло – кофти реклама на марката.

Един криминален пуч, брандиран с „Хиполенд“.

Сигурно някакви хора от протеста му се кефят, но дали са мнозинство, дали е пазарно оправдано?

Аз лично вече ще заобикалям „Хиполенд“, и не само защото децата ми пораснаха.

Ако се наложи нещо – в „Джъмбо“, въпреки тъпите тв реклами.

Коментари