Хаджигенов признава за агресори утре – укриват материали зад сцената


Ден преди втория опит за кървав метеж, Гробовното трио подготвя почвата за нова агресия срещу полицията. В няколко видеа се правят инструктажи, с добре подбрани думи, какво точно предстои. Така например, Николай Хаджигенов признава, че утре ще има агресори. Уж нямало да бъдат техни, а на властта, но откъде пък тогава знае, ако не са организирани от тях?

Със същата опорка проваленият адвокат опита да се измъкне и след погрома на 2-ри септември. Истината обаче лъсна във видеа и се видя, че не само са заедно и ги нахъсват, но и нямат намерение да прекратяват бомбандировката срещу полицаите, както го молеха част от хората на площада, но той не им даде микрофона, за да успокоят напрежението.

Лично Хаджигенов се наема да пуска и инструкции затова какво трябва да се прави утре, което е ясен знак, че каквото и да се случи утри, то той, Бабикян и Минеков ще бъдат отговорни.

„Ако имате възможност предупредете ни за провокатори“, иска Хаджигенов, като явно не помни, че на 2-ри бе направен такъв опит, но Бабикян не пожела да направи нищо, вместо това нахъса агитките, изпратени от Божков. Длъжен бил да предупреди, че ще има и полицейско насилие, каквото обаче се видя, че няма.

Конспиративно обяви и че приготвили зад сцената сухи кърпи и кола. Дали това е знак къде ще бъдат прътите и бомбите им срещу полицията, само може да се гадае. Защото проваленият адвокат пропусна да каже, че в онзи ден бомбите бяха скрити именно в техните палатки, затова сега не е ясно какво ще приберат зад сцената.

Във всичките им видеа, в които нахъсва метежниците, се откроява един много важен детайл – Хаджигенов натяга напрежение срещу полицията и изкривява истината – че МВР са длъжни да са там и да охраняват събитието, колкото и да не искат.

Но той не спира да повтаря на метежниците как да се спасят от полицаите и всъщност основната линия е да ги настройват срещу униформените, подготвяйки агресията срещу тях.

По информация на ПИК единствените, които са подали заявление за метежа утре са от „ДеБъ“ на Христо Иванов-Маджото. Бабикян, Хаджигенов и Минеков продължават да газят закона и да събират агресори, за които после не носят отговорност, защото заявяват, че не са организатори. 

Източник: PIK.BG

Коментари