Фалира вестникът „Капитал дейли“ на Иво Прокопиев


От 1 януари 2018 г. от медийния пазар изчезва вестникът на Иво Прокопиев „Капитал дейли“. Бутиковото издание имаше малък тираж и спира поради нерентабилност и загубите, които е натрупало, пише Канал 3.

На екипа на вестника е съобщено, че хартията отива в историята, защото интернет е навлязъл толкова сериозно в живота на хората, че вече няма нужда от вестници. Въпреки тези констатации на собствениците по света, където интернет е далеч по-широко разпространен, не закриват вестници, а сериозните издания се адаптират към новите реалности.

Това е втори вестник, който обвиняемият Иво Прокопиев и съпругата му Галя, която е оперативен директор в медиите на мъжа си, закриват. Преди това в историята отиде и в. „Дневник“, който премина изцяло онлайн под формата на информационен сайт. 

„Капитал дейли“ се разпространяваше в университетите, по офисите и във вериги кафетарии. Няма данни колко бройки са се продавали по вестникарските павилиони, но е сигурно, че това бе един от най-слабо продаваните ежедневници.

Служителите на „Капитал“ очакват и съкращения след Нова година.

Коментари