Фабриката изтрещя – приши изчезнал журналист на Пеевски


източник: вестник „Монитор“

Фабриката за фалшиви новини тотално изтрещя, а в поредния си фейк за депутата от ДПС и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, разви почти крими сюжет достоен за награда. „Новината“ се появи на един от ветрилните сайтове на Фабриката – Факти.бг, а първоизточникът й бе телевизия „Евроком“, където бе поместен кратък репортаж с журналиста Христо Гешов от сайта „Биволъ“.

Димитър Стоянов и Христо Гешов

Преди дни в публичното пространство се завъртя призив за помощ за намирането на въпросния журналист, който бил изчезнал. Заради разследванията му Гешов бил с полицейска защита, но изведнъж следите му се загубили. Именно затова колегите му „Биволъ“ разтревожени пуснали съобщението за издирването му. „Биволь“ e международният клон на Фабрика за фалшиви новини.

Медийните рекетьори, свързани директно с кремълската пропаганда, Атанас Чобанов и Асен Йорданов пробутват грандиозни лъжи в европейски медии, които после се препечатват като „новина“ в България. Двамата от години мародерстват из родното медийно пространство с претенцията да бъдат „безпристрастни“ борци срещу корупцията, но всъщност битието им се свежда основно до две неща – ламтеж за пари и прилагане на откровен рекет за тяхното набавяне.

Ще попитате къде в целия този сюжет се вписва Пеевски? Ами, никъде. Въпросният журналист Гешов твърди, че атаките срещу него са заради разкритията му срещу кметицата на Троян Донка Михайлова, която, забележете е от БСП. Все още търсим връзката с Пеевски, но не я намираме…

И така в крайна сметка се стига до основното, а именно – зад въпросната кметица стояли братя Мондешки – „Единият от двамата братя е адвокат на Делян Пеевски“, изплюва камъчето Гешов. Разбира се това е пълна измислица, тъй като Мондешки не е и никога не е бил адвокат на Делян Пеевски, но Фабриката обича често да използва тази опорна точка.

За да се засили манипулацията, сайтовете от Фабриката са извадили и гръмките заглавия „Отвличаният журналист Христо Гешов: Адвокат на Пеевски е зад кметицата на Троян“ и „Хора на Пеевски и БСП държат Северозапада“. Така за пореден път се вижда как Фабриката за фалшиви новини работи, а именно пришива Пеевски към различни фирми или хора, за да привлича вниманието на читателите и да манипулира общественото мнение, чрез фейковете си.

Коментари