Учебната 2018/2019 г. започва безпроблемно във всички учебни заведения на територията на община Троян


В навечерието на новата учебна година, начало на която ще дадем на 17 септември, има всички предпоставки за безпроблемно започване на учебната 2018/2019 г. Заместник-кметът Розалина Русенова и началникът на отдел „Образование, култура, социални и младежки дейности“ – Иванка Джабраилова обходиха всички учебни заведения през изминалите седмици и се срещнаха с техните директори. Община Троян има готовност за безпроблемното започване на учебния процес.

Както по-рано информирахме, през ваканционния период са извършени планираните ремонти в учебните заведения и детските градини на територията на общината. Няма неприключили ремонти.

През настоящата година детските градини на територията на общината ще посрещнат общо 746 деца, разпределени в 34 групи. Като поради големия брой деца в ДГ в с. Орешак се наложи разкриване на нова група. През учебната 2018/2019 година училищата на територията на община Троян ще посрещнат 2730 ученици, от които 2281 в общински училища, 449 в държавните, както следва – 277 в Професионална гимназия по механоелектротехника град Троян и 172 в НУПИ „Проф. Венко Колев“. Общо 188 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения тази година. Всички първокласници ще получат на първия учебен ден подарък от Общината – книжки „Златните български приказки“ и цветни книгоразделители.

Коментари