Уникален за България ортопедичен курс ще се проведе в ТЕЛЕЦ – Плевен


За първи път в нашата страна се провежда интензивен курс по уникондилно (частично) ендопротезиране на колянната става за ортопеди от цялата страна. Курсът е организиран в рамките на два дни – 4 и 5 юни, и включва излъчване на две операции на живо от операционния блок на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, които ще се извършат от проф. д-р Аспарух Аспарухов, декан на Факултет „Медицина”. Това е предвидено в програмата след официалното откриване на курса на 5 юни, петък, от 09.00 ч в зала „Амброаз Паре”.
След сесията Хирургия на живо, обучителният курс ще продължи с теоретична част. Един от видните лектори е доц. д-р Пламен Кинов, ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ”. Българските и чуждестранните студенти на МУ-Плевен са поканени за участие в курса, срещу което ще получат сертификати с кредити.
През октомври 2015 г. за пореден път в Медицински университет – Плевен ще се проведе и курсът по първично и ревизионно ендопротезиране на колянната става с международно участие заЦентрална и Източна Европа, който ще включва практическа сесия и Хирургия на живо.

Източник: plevenzapleven.bg

Коментари