УДАРИ ПОД КРЪСТА! „Мъртви души“ в Невада опитват да спрат Тръмп за втори мандат


От щаба на кампанията на Доналд Тръмп заявиха, че завеждат федерален иск в Лас Вегас в четвъртък с настояване да спре преброяването на незаконните гласове в Невада. От щаба на президента твърдят, че имат доказателства, че хора, които са починали и  „десетки хиляди“, които не са жители на щата, са отчетени като гласували.

От кампанията заявяват, че не се стремят да спрат гласуването, а по-скоро да гарантират, че всеки „легален“ глас се отчита и че не се броят „незаконни“ гласове.

„Ние сме уверени, че когато всички законни гласове бъдат изчислени – и само законни гласове – президентът Тръмп ще спечели щата Невада“, каза пред Фокс нюз бившият директор на Националното разузнаване Рик Гренел.

Източник, запознат със съдебния процес, казва на свой ред, че служителите на предизборната кампания разполагат с доказателства, че хората, които са починали, са гласували.

Същият източник отбелязва, че изборните служители в Невада не са дали отговори на кампанията защо не са имали „проверка“ на бюлетините, пристигнали по поща, за които твърди кампанията, че са били изпратени в апартаменти, където лица вече не са живели, но са били попълнени гласове.

„Имаме доказателство, че те броят незаконни гласове“, каза източникът.

Гренел заявява още, че има обществена информация, че хиляди хора, които вече не са жители на Невада, са гласували и са нарушили закона на щата, който изисква 30-дневно пребиваване, за да се гласува.

„Ако не сте били в щата в продължение на 30 дни, незаконно е да гласувате“, казва Гренел. и добавя: „Факт е, че завеждаме този федерален иск, за да защитим законните избиратели“

Той е категоричен: „Неприемливо е в тази страна да се броят незаконни гласове и това се случва в щата Невада.“

Междувременно председателят на Американския консервативен съюз Мат Шлап отбелязва, че ситуацията в Невада „влияе върху случващото се в цялата страна“.

„Президентството виси на косъм“, заявява Шлап.

Невада, със своите шест електорални гласа, се превърна в ключова държава на бойното поле в надпреварата през 2020 г. – тази, която все още не е обявила победител.

„Графикът за преброяване на бюлетините в Невада идва от законодателно одобрения процес и този процес повелява, че всички правилно получени бюлетини ще продължат да се отчитат до девет дни след изборите“, се казва в изявлението на Избирателната комисия на щата в сряда вечерта.

Със 76% отчетени в четвъртък, Байдън поведе надпреварата в Невада с 11 458 гласа, с предимство от 1% пред Тръмп.

ПРЕВОД: ПИК

Коментари