Угърчин – града на чудесата! Броени дни до детски фестивал „Вярвай в чудесата“


Остават броени дни до Трети детски фестивал „Вярвай в чудеса“ – Угърчин‘ 2019.

Участниците тази година наброяват над сто деца от Кирчево, Лесидрен, Угърчин, Катунец… всички те ще се представят с уникални сценични програми.

Учениците от горните класове на ОУ „Христо Ботев“ в село Кирчево са решили да огласят сцената на фестивала  с изпълнения на „Бийтълс“, „АББА“, Доли Партън… с атрактивен музикален спектакъл.

И тази година организаторите на „Вярвай в чудеса“ – ръководството на община Угърчин, детската писателка Милена Димова и певеца Наско Стефанов направиха приказен подарък не само на децата от общината, но и на малчугани в цяла България. Чрез  Националната Асоциация  на Секретарите на Общини в Република България – НАСО РБ , в която членуват 265 български общини, фестивалната книга „Гостилница на чудесата“ стигна до всички детски градини и училища.

От писма на деца получени в община Угърчин от различни краища на България става ясно, че те си представят фестивалното градче като магично приказно място, където живеят чудни деца, творящи вълшебства.

За едно такова летящо вълшебство  организаторите обещават да разкажат в деня преди фестивала, който тази година ще се проведе на 22 юни, събота от 9. 30 сутринта в Угърчин

Коментари