Уволниха заместник-шефа на Горското в Габрово!


В петък ви съобщихме за шуробаджинащина в Горското стопанство в Габрово. Където заместник шефът Николай Русев разрешава на баща си Руси Русев, който има дърводобивна фирма, незаконна сеч. В същото време шефката на горското Иваничка Иванова – Тихова е била в съдружие в дърводобивната фирма „Узана 99“ ЕАД до 2012 година, когато бива назначена за шеф на горското тогава в Лъгът.

След скандалния репортаж на НОВА последва и светкавична проверка на Горското в Габрово. Официално вече заместник-шефа Николай Русев е уволнен. От достоверни източници научихме, че проверяващите са установили изключително много нарушения в стопанството.

Дали Дирекциията по горите във Велико Търново ще излезе с официална пресконференция за случващото се, предстои да разберем. Дали ще бъдат прикрити за пореден път нарушенията в горското и това предстои да разберем!

В същото време горските служители се готвят за стачни действия в защита на Иваничка Иванова – Тихова. Абсурдно нали? Дали в цялата схема няма замесени още служители на горското стопанство в Габров? Дали компетентните органи ще си затворят очите или ще си свършват работата и шуробаджинащината в Горското в Габрово ще приключи!

Коментари