Търсач на евтина слава клевети охранителна фирма


Тежки обиди по адрес на охранители от фирма “Делта гард” разпространява от няколко дни някой си Росен Шарков. Той самият се легитимира като адвокат, но ако има някакви знания по право, би трябвало да е наясно, че това, което тръби наляво-надясно в медиите, са клевети и обиди. А за тях законът е предвидил и наказание, съобщава bunt.bg.

Шарков твърди, че двама служители се били държали грубо с него и отказали да преместят колата си, за да потегли той. Това се разиграло малко след полунощ по негови думи. Тогава Шарков и негов приятел видели, че колата им била блокирана пред магазин в столичния квартал “Лозенец”. Той бил помолил “най-учтиво” да преместят джипа си, но служителите отказали, понеже си допушвали цигарите.

Качих се в автомобила, те ме напсуваха, наплюха ме” – развива съчинението си пред телевизия начинаещият юрист.

Версията на младежа наистина граничи с абсурда, още повече, че в “Делта гард” веднага е направено вътрешно разследване на инцидента и резултатите показват, че Шарков лъже най-безогледно.  От разговори със служителите става ясно, че самият той се е държал провокативно, унизително с охранителите и дори е заплашвал, че ще ги съсипе защото познавал хора от прокуратурата.

Това са обиди, клевети и измислици по наш адрес – категорични са служителите от охранителната фирма. – Излезли сме по работа и с нищо не сме провокирали тази агресия във въпросния господин. Най-малкото с всеки гражданин сме много внимателни, понеже ние сме на работа, но не се знае какво са консумирали преди това другите. Ако някой има претенции, че е вип-персона, а останалите са обслужващ персонал и нищожества, това си е проблем на неговото ниско самочувствие!”.

Наскоро взелият диплома по право Шарков се заканва, че ще пусне жалба до наказателното отделение на Софийския районен съд.  “Той е в правото си да пуска, каквото иска и до когото иска” – допълват и юристи с дълъг опит, с които служителите вече са се консултирали. Това ще бъде подходящ начин Шарков от първа ръка да види, че не е достатъчно само да търсиш медийна слава и да използваш измислени поводи да се покажеш по телевизията с цел самореклама, уточняват опитните прависти. Заедно с охранителите те също обмислят дали да не заведат дело за клевета и обида, още повече че Росен Шарков с гордост разпространява твърденията си чрез ефирна телевизия.

Бегъл поглед в социалните мрежи показва, че въпросният “оплют” младеж всъщност е жаден за внимание и популярност в медиите. Той се представя като  участник в няколко доброволни студентски организации и дори стажант в адвокатски кантори, нещо, което така или иначе е задължително за всеки начинаещ юрист. Разбира се, няма лошо млад човек да иска да се заяви като професионалист, но не това е начинът – чрез обиди и измислици по адрес на хора, които си вършат работата.

Източници, пожелали да не се цитират имената им, намекват, че младежът, който е роден в Свищов, има близки родствени връзки с позабравен политик от миналото. Намекват, че точно това го напомпва и импулсира да търси медийни изяви, за да се наложи на всяка цена, дори и като се саморекламира за “жертва” на охранители.

Коментари