Туристическа атракция: Бели чайки и изхвърлен матрак в река Осъм


Вчера получихме на електронната поща снимките, които можете да видите по-долу. Те са направени на пешеходния мост на центъра на Троян. На тях се вижда двойка бели чайки, които са дошли на посещение в града. Въпреки дъждовното време, птиците са радваха на интерес от преминаващите през моста. Чайките не са срещани птици по нашия край, а по Черноморието.

На фона на тези красиви бели чайки ни бе изпратена и друга снимка, на която се вижда как един матрак от легло е изхвърлен в реката и се е запречил на бента точно в центъра на града. Не искаме да си мислим, че някой недобросъвестен гражданин е решил да използва реката като кофа за боклук, вместо да изхвърли матрака на отреденото за това място. По-скоро се надяваме да е някой загрижен природозащитник, който, виждайки чайките, е решил, че птиците трябва да имат място, където спокойно да кацат за почивка, без да бъдат притеснявани от хората.

Да спрем обаче с иронията и сарказма да погледнем сериозно на нещата! Пускаме тези снимки, защото искаме да покажем, че със замърсяването на природата убиваме и животните в нея!
Пазете природата и изхвърляйте боклуците си само на местата, които са предназначени за това!

Коментари