Трюфел Фест 2019 – Угърчин с куп атракции и свободен вход! Ще търсим, готвим и опитваме ястия с божествената гъба БЕЗПЛАТНО


За четвърта поредна година ще се проведе емблематичният и единствен по рода си – Фестивал на трюфела в рамките на традиционния есенен панаир в гр. Угърчин /обл. Ловеч/, който стартира още на 20 септември.

На следващия ден – 21 септември, ще бъде разгърната и същинската част на фест-а. Една от най-големите атракции е състезанието „На лов… за трюфели“, в което специално обучени кучета и техните водачи търсят и откриват божествената гъба. Участниците ще се борят за време, в което трябва да съберат възможно най-голямо количество трюфели – не на брой, а на тежина.

Община Угърчин заедно с основния спонсор на събитието – фирма „ХАЙД“ (най-голямата фирма за изкупуване на трюфели в България) са подсигурили подобаващи награди за най-добрите – освен купи и медали, ще получат и парични премии. (Записването за състезанието „НА ЛОВ… за Трюфели“  може да стане на телефон 0877 02 83 37 или във фейсбук страницата на феста „Трюфел фест – гр. Угърчин“)

Тазгодишният фестивал няма да мине без вкусни ястия, приготвени с черен трюфел. Те ще бъдат споделени напълно безплатно с всички гости. Най-очаквана е изкушаващата паста с трюфели. А голямото готвене, в което можете и вие да се включите, започва от 14:00 часа, малко след състезанието „На лов за трюфели“.

И през двата дни вечерите ще бъдат запълнени с концерти на обичани артисти – на 20 септември на сцената ще забият „Сигнал“, а на следващият ден от 19:00 часа очакваме гласове да извият група „СкандаУ“ и тийнсензацията Дара. По време на музикалната част ще бъде направено уникално 3D лазерно шоу, а финалът на фестивала ще бъде грандиозен… близо 5-минутна заря ще заблести в небето над красивия град, което ще бъде достоен завършек на двудневния празник!

Коментари