Троян! Ученически жест към библиотеките


Седмокласничката от троянското СОУ „Васил Левски“ Климентина Ютерова, която наскоро спечели голямата награда от 1000 лв. на национален конкурс за видеоклип, дари електронни книги на две библиотеки. Конкурсът, наречен предизвикателно „Накажи възрастните с добър пример“, е надпревара между каузи, можещи да променят средата, в която живеем. Затова според регламента спечелените награди са предназначени за осъществяване на каузата.
Така в края на Националната седмица на четенето ученичката от класа на Николина Терзиева изпълни част от инициативата си като дари по един електронен четец на училищната библиотека, на библиотеката при градското читалище „Наука“ и на детския отдел към нея. След няколко дни момичето ще повтори жеста си и по този начин ще осъществи изцяло достойната си кауза.
И друга възпитаничка на същото училище спечели награда от този конкурс. Поощрение от 500 лв. получи каузата на десетокласничката Весела Джамбазова, която е в подкрепа на ученик от ловешката езикова гимназия, нуждаещ се от спортна протеза.

Коментари