ТРОЯН с най-високата КОЛЕДНА ЕЛХА, а ДИМИТРОВГРАД с най-високото КОЛЕДНО ДЪРВО (Кедър)


Днес 30.12.2018г. на площада на Димитровград беше страшно. Пристигнаха две пожарни и множество пожарникари, но не да гасят пожар, а да мерят Елхата на центъра на града, която в последствие се оказа, че била Кедър по думите на Кмета. Същият, който години наред обвявал, че Коледното Дърво на площада било 35 метра, а днес Нова ТВ дойде да провери това твърдение. Така голямото мерене на Кедъра започна към 11:30ч. в присъствието, както на Кмета, който ръководеше пожарната, така и на нотариус, екип от какви ли не хора и всичко това заради претенции за най-висока Елха в Димитровград.

Така кметът на Димитровград се оказа, че претенцията му за най-висока жива елха в България е трудно достижима,защото влиза в надпревара с Кедър. Утре някой може да влезе в надпреварата и с палма …

Оказа се, че в Димитровград имали най-голямата пейка, най-голяма лампа,най-големия стол, най-големия трибагреник (32 метра) и т.н. и от години. Кметът получавал приза най-голямата жива елха от 35 метра.

Кметът като градоначалник на Димитровград бе обявил, че ще украсява 35 метрова Коледна Елха с 28 метрова вишка, което прозвуча абсурдно. Днес се оказа, първо, че Елхата не е Елха, а е била Кедър и второ, че кедърът не бил, както са го обявили 35 метра, а 27,20 метра.
https://dariknews.bg/regioni/haskovo/dimitrovgradskata-elha-s-nova-viziia-i-zvezda-snimki-2131523

Димитровградското коледно дърво
                                                         Димитровградското коледно дърво

В Троян украсеното дърво е традиционна Елха и като такава бе обявена по Нова ТВ на 04.12.208г., бе 24,60 метра. След измерването на Нова ТВ се установи, че Коледната ЕЛХАТА в Троян е 25,10 метра.

Така за сега резултатът е запазен – Троян с най-висока Коледна Елха 25,10 (обявен 24,60 метра), а Димитровград с най-високо Коледно Дърво (Кедър) 27,20 метра. Очакваме резултатите от град Трън.

Коментари